23948sdkhjf

ODIN Engineering indgår innovationssamarbejde med DTU  

| Medlemsnyhed | Indrykket af ODIN Engineering A/S

Samarbejdet bidrager med ny viden og forskning til ODIN Engineerings udvikling af specialmaskiner, og klæder de studerende på til mødet med virkeligheden.

ODIN Engineering har en lang tradition for at ansætte ingeniørstuderende i praktik. Det giver de studerende mulighed for at blive udfordret af virkeligheden, mens virksomheden selv kan blive klogere på den nyeste viden og forskning. Den 27. september lancerer Danmarks Tekniske Universitet et nyt koncept for virksomhedssamarbejder, og det er en god anledning til at styrke samarbejdet. Det fortæller Mads S. Rasmussen, CEO hos ODIN Engineering:

”Hos ODIN har vi allerede god kontakt til universiteterne. Vi har flere gange oplevet, hvordan de studerendes projekter kan skabe værdi for os, samtidig med at de bidrager til den studerendes uddannelse og forskning. Derfor glæder det mig, at vi fremover får mulighed for at udbygge vores samarbejde med DTU.”

Ny viden og forskning er vigtigt for konkurrenceevnen
Sjællandske virksomheder som ODIN Engineering har allerede i dag mulighed for at samarbejde med DTU-studerende. Med de nye innovationssamarbejder lægger DTU op til, at ingeniørfaglige eksperter også kan deltage i samarbejdet. F.eks. kan virksomheder fremover byde ind med konkrete problemstillinger, udfordringer eller udviklingsbehov, som efterfølgende kan blive løst i samarbejde med både studerende, ingeniører og eksperter fra DTU.

Formålet er at styrke innovationen og konkurrenceevnen i Region Sjællands virksomheder, og for Mads S. Rasmussen er et mere formaliseret samarbejde med universitetsmiljøet den helt rigtige vej til målet:

”Som udvikler af specialmaskiner og højt specialiserede løsninger til industrien lever vi af vores kloge hoveder og kloge hænder. For at bevare konkurrenceevnen skal vi ikke bare være den hurtigste knallert på kajen i dag men også i morgen. Derfor er det vigtigt, at vi hele tiden er åbne og opsøgende overfor den nyeste viden og forskning. Der er et udvidet samarbejde med DTU et rigtigt godt redskab for os."

Samarbejdet klæder de studerende på til virkeligheden
ODIN Engineering forventer dog også at kunne give noget igen. Virksomhedens hverdag er fyldt med udfordringer, som man først møder, når man træder ud i virkeligheden. Med DTU-samarbejdet kan ODIN Engineering derfor bidrage til at klæde de studerende på til virkeligheden og holde underviserne opdateret:

”Det er klart min forventning, at inspirationen kommer til at gå begge veje. Vi ser en stor værdi i universiteternes viden, og jeg er sikker på, at universitetsmiljøet kan få glæde af vores praktiske erfaringer med virkelighedens udfordringer,” siger Mads S. Rasmussen og fortsætter:  

”Jo tættere underviserne er koblet til det virkelige liv, jo bedre bliver de til at undervise de studerende i, hvad de skal kunne, når de møder virkeligheden. Jeg er overbevist om, at samarbejdet vil skabe værdi på begge sider af hegnet.”

For at bidrage til dialogen om, hvordan samarbejde kan skabe innovation, udvikling og vækst i fremtiden, deltager ODIN Engineering sammen med virksomhederne Greens Engros og Viminco i paneldebatten ved lanceringen af DTU’s innovationssamarbejder den 27. september på Gyldenholm Gods ved Slagelse.

Læs mere om arrangementet her 

Medlemsnyhed

Indrykket af
ODIN Engineering A/S

Elmedalsvej 6
4200 Slagelse
Danmark
ODIN Engineering A/S

Send til en kollega

0.078