23948sdkhjf

Byens Ejendom afholder konference om byudvikling i Ringsted

| Medlemsnyhed | Indrykket af Byens Ejendom ApS

Ringsted er den by på Sjælland, der oplever den procentvis største befolkningstilvækst. Befolkningen er steget med 263 procent siden 1926 og med 10 procent inden for de sidste 10 år. Udviklingen går dermed stærkere end i København.

Befolkningsprognoser spår, at Ringsted vokser med over 5.000 indbyggere de næste 10 år. I dag bor der 34.359 i kommunen. Det er kombinationen af en attraktiv beliggenhed og lave boligpriser, der danner baggrund for den kraftige befolkningstilvækst.

Huspriserne på Vest-og Sydsjælland er steget 8,5 procent i gennemsnit siden 2016, hvilket er mere end i Hovedstaden, hvor de steg 4,9 procent. Priserne er dog stadig langt fra toppen, eftersom det også var på Sjælland, at priserne faldt mest under finanskrisen. Samme billede tegner sig for erhvervsejendomme. Region Sjælland har ikke haft så få tomme kontorer i 9 år og har samtidig danmarksrekord i færrest ledige kontorarealer, tomgangen er på 3,6 procent, hvor landsgennemsnittet er dobbelt så højt. Tomgangen for lager- og produktionslokaler i regionen er på kun 1,5 procent. Området er derfor i bekneb for lokaler, og det er især i Ringsted og Slagelse, at efterspørgslen er betydeligt større end udbuddet. Det har hidtil været Køge, som trak virksomhederne til sig, men nu skeler mange til, at de kan spare mange penge ved at bo i Ringsted blot 20 km væk og stadig tæt på motorvejene.

Ringsted Kommune er derfor i gang med at se på nye udviklingsområder. Fire af udviklingsområderne ligger tæt på afkørsler og direkte ud til motorvej E20, hvor 40.000 bilister passerer dagligt. I Kærup Erhvervspark er der stadig ledig plads til nye virksomheder med byggeklare grunde på op til 40.000 kvm. Klosterparken er et nyt 47.000 kvm stort område mellem motorvejen og Ringsted Outlet. Området ligger 600 meter fra en motorvejstilkørsel. Kommunen er ved at udarbejde en helhedsplan for et nyt 1,2 millioner kvm stort erhvervsområde lige ved motorvej E20 ved Jordmodervej, som vil være oplagt for lager-, logistik-, produktions- og engrosvirksomheder. Ved Eventyrvej er 90.000 kvm af de i alt 120.000 kvm stadig ubebygget. Området ligger 800 meter fra en motorvejstilkørsel og her giver lokalplanen mulighed for lettere industri, engroshandel og detailhandel med særlig pladskrævende varegrupper.

For yderligere information og tilmelding klik her

Medlemsnyhed

Indrykket af
Byens Ejendom ApS

Færgehavnsvej 35
2150 Nordhavn
Danmark
Byens Ejendom ApS

Send til en kollega

0.061