23948sdkhjf

Konferencetema onsdag den 12. september på Automatik:

| Medlemsnyhed | Indrykket af Automatik

Industri 4.0 - i praksis og teori: Bliv klogere på kernekompetencerne for fremtidens fabrik.

Få indsigt i praktisk tilgang og effektiv udnyttelse af cloud-baserede løsninger. Få svar på spørgsmål som f.eks.: hvad betyder det at få maskiner til at tænke? Hvordan udnyttes data til at effektivisere, udvikle nye produkter og services samt lægge strategier for fremtiden? Er en hyper-fleksibel produktion: Vision eller illusion? Og hvordan kan du optimere og spare energi, gøre arbejdsgange og -processer lettere og optimere service og fejlfinding?

Du kan tilmelde dig hele konferencen - eller enkelte moduler på automatikmesse.dk.

Program:

Kl. 10.00

Indledning ved Claus Clausen, konsulent

Kl. 10.10
Industri 4.0 omsat i praksis
Michael Nielsen, administrerende direktør, Beckhoff Automation ApS

Denne præsentation tager en praktisk tilgang til cloud-baserede løsninger. Beckhoff vil forklare, hvordan man bruger IoT som enabler for nye forretningsmuligheder, og spørger, om danske maskinbyggere tænker ud af kassen, når de foretager applikationer, og ser OEM’erne deres egne interesser, når de tænker på IoT, Industry 4.0 etc.? Disse spørgsmål tager udgangspunkt i en sag, der har vist sig at være ret succesfuld.

Kl. 10.40
IOT løsninger, cloud tjenester og analyse værktøj
Ole Kjeldsen, Teknologi- & Sikkerhedsdirektør/CTO & CISO, Microsoft Denmark

Få et overblik over de elementer af Microsoft platformen, som muliggør effektiv udnyttelse af de mange dimensioner i en IoT-løsning – fra simple sensorer, over til mere intelligente enheder, op til cloud tjenester og analyseværktøj, som er parat til høj volumen og frekvens af IOT data/transaktioner.

Kl. 11.10
Kunstig intelligens

Michael Nielsen, seniorspecialist, Teknologisk Institut

Robotter med kunstig intelligens skal sortere miljøfarligt affald ud fra en generel introduktion om kunstig intelligens, og hvad det betyder at få maskiner til at tænke. Udfordringen er at få den kunstige intelligens til at genkende emner den allerede har set under oplæring (som for eksempel batterier), men også at få den til genkende emner den aldrig har set før.

Kl. 11.40
Big Data og anvendelse af data

Peter Lemcke Fredriksen, seniorprojektleder, Teknologisk Institut

Der er forskellige definitioner på, hvad big data egentlig er. Den oprindelige definition fokuserer på selve data – enorme datamængder, som ofte også er komplekse, og de særlige værktøjer og processer, der skal bruges for at kunne håndtere og udnytte dem. Virksomheder bør udnytte sine data til at effektivisere, udvikle nye produkter og services samt lægge strategier for fremtiden.

Kl. 12.10 - Netværk og let frokostanretning

Kl. 13.00
Hyper-fleksibel produktion: Vision eller illusion
Lasse Staal, CEO, AddiFab

I Industri 4.0 er hyperfleksibel produktion en af de vigtigste målsætninger. Den styrende ambition er at stille en produktionsplatform til rådighed, som vha. de forskellige elementer i I-4.0 muliggør mass customization og mass personalization. I foredraget ”Hyper-fleksibel produktion: Vision eller illusion” stiller Lasse Staal fra 3D-printer producenten AddiFab skarpt på nogle af de problemstillinger, der skal adresseres, før visionen om mass personalization kan gøres tilgængelig for dansk industri. Foredraget er bygget op om følgende hovedtemaer: 

1. Industri 4.0: En model med en mangel. Industry 4.0 baseres på tæt integration mellem de forskellige teknologier. I Industry 4.0-modellen er additiv fremstilling – populært benævnt 3D-print – den eneste produktionsteknologi. Men den integration som er forudsætningen for at Industry 4.0 kan lade sig gøre understøttes ikke af nuværende 3D-printere. Foredraget belyser nogle af de forudsætninger, der skal være opfyldt, før additiv fremstilling naturligt lader sig integrere i en Industry 4.0 arkitektur.

2. IoT: Nøglen til fleksibilitet. Når produktionssystemer skal integreres, er dataopsamling – og særligt deling af data på tværs af platforme – en af de store udfordringer. IoT er en vigtig del af løsningen og muliggør blandt andet distribueret produktion. Foredraget stiller skarpt på nogle af de løsningsmodeller, der kan bringes i spil, når en distribueret produktionsmodel skal etableres. 

3. Kvalitetssikring: En udfordring i småserie. Små seriestørrelser er et bærende princip i mass customization og mass personalization - og de små seriestørrelser stiller store krav om kost-effektiv kvalitetssikring. Foredraget kommer med nogle bud på, hvordan et kvalitetssikringssystem kan strikkes sammen, når målet er at kunne frigive enkeltprodukter med fuld dokumentation.

4. Sikkerhed: Beskyttelse af data er et nøgleelement i 4.0, særligt i de tilfælde hvor individuelle producenter skal kædes sammen i et distribueret produktionsforløb. Foredraget rundes af med kort diskussion af de udfordringer og løsningsmodeller, der pt. er i spil.

Kl. 13.30
Digitaliseret produktion og Industri 4.0 implementeret i praksis

Claus Holm, Head of Product Management, Festo

Festo har selv anvendt produktionsløsninger baseret på Industri 4.0 på sine produktionssteder i Tyskland og har herigennem høstet stor erfaring med teknologien – eksempelvis hvordan det med Industri 4.0 er muligt at spare energi, gøre arbejdsgange og -processer lettere og optimere service og fejlfinding. Få et indblik i hvordan, og hør Festos bud på hvad, der kendetegner fremtidens digitale produktion.

Kl. 14.00
Developing the core competencies for the digital factory of the future

Somil Gupta, Business development digital solutions, Nordics, Bosch Rexroth

Deep-dive into the need for these core competencies and their role in Factory of the Future Discuss a pragmatic approach and business case for developing it today Discuss case-studies from Bosch around these core competencies.

Kunstig intelligens i fremstillingsindustrien, anno 2018
Michael Sass Hansen, Co-Founder, Brainsquad

Kunstig intelligens (herunder machine learning og deep learning) buldrer derudad som teknologi og anvendes i flere og flere centrale processer i fremstillingsindustrien til alt fra opgaver som kvalitetssikring til produktionsplanlægning. I takt med at stadigt flere virksomheder får øjnene op for værdien i at opsamle data fra produktionen, vokser grundlaget for at kunne tage nye, innovative algoritmer i brug inden for kunstig intelligens til at tage mere kvalificerede beslutninger i fremstillingsprocesserne og dermed både drive produktionen mere effektivt samt være mere omstillingsdygtig i forhold til varierende krav fra kunder og leverandører. I dette oplæg vil Sebastian Brandes fra Brainsquad fortælle om mulighederne med teknologien samt præsentere konkrete cases fra den virkelige verden, hvor teknologien er blevet brugt med stor succes. Forvent et spændende og inddragende oplæg, der vil give stof til eftertanke for både nye såvel som erfarne inden for feltet.

Du kan se konferenceprogrammet for alle dage på Automatik 2018 - her: https://ipaper.ipapercms.dk/MessecenterHerning/2018/automatik-2018/automatik-konferencefolder/?page=8


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Automatik

Vardevej 1
7400 Herning
Danmark
Automatik

Send til en kollega

0.063