23948sdkhjf

4 tips til dig der skal have firmabil for første gang

| Medlemsnyhed | Indrykket af Heymate ApS

Hvilken firmabil skal du vælge, og hvad kommer den egentlig til at koste, når du tæller forsikringer og afgifter med?

Mange arbejdsgivere vælger at stille firmabiler til rådighed for deres medarbejdere, som de også har mulighed for at køre i privat.

Uanset om du selv har mulighed for at vælge din firmabil eller ej, så kan du med denne guide blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du skal have firmabil for allerførste gang.

1: Styr på skatten

Modsat privatbiler, hvor du skal betale direkte skatter og afgifter, så bliver firmabiler beskattet på den måde, at bilens skattepligtige værdi bliver lagt oven i din løn, så du får en højere skatteprocent på din lønseddel.

Derfor er det også den skattepligtige værdi (også kaldet for beskatningsgrundlaget) du skal holde øje med, når du vælger din firmabil. Jo lavere skattepligtig værdi, der bliver lagt oven i din løn, desto mindre kan du risikere, at din trækprocent stiger.

En stationcar kan for eksempel have et beskatningsgrundlag på omkring 6000 kroner om måneden. Det betyder, at din skattepligtige indkomst stiger med dette beløb.

2: Få klarlagt dine bilbehov

Der er et hav af leasingmodeller tilgængelige, der passer til stort set alle personligheder og behov, og det gælder derfor om at have helt styr på, hvad du har brug for.

Din firmabil skal bruges til både privat brug og til dit arbejde. Tænk over, hvad du bruger din bil til i hverdagen. Har du børn og et helt fodboldhold, du skal køre til fodbold, eller er du mere til en sportsvogn?

Udover at bilen skal passe til dit privatliv, skal det også være en bil, du kan bruge til arbejde. Vælg bil alt efter, hvor langt du kører hver dag, og hvad den skal benyttes til i løbet af en arbejdsdag.

3: Forsikringer til firmabiler

Firmabiler er forpligtede til at have forsikringer ligesom almindelige privatbiler. Men inden du sætter dig ind i firmabilen og suser af sted, bør du have styr på, hvem der har erstatningsansvaret, hvis du skulle blive involveret i et uheld eller påføre bilen skader.

Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker de skader, som firmabilen forvolder. Skader på selve bilen dækkes af kaskoforsikringen, ved mindre skaden er sket som følge af “grov uagtsomhed” - det kan for eksempel være, hvis du er påvirket af stoffer eller alkohol eller bryder trafikreglerne.

Du kan få et overblik over forsikringspriser til firmabiler på Hey Forsikring.

4: Vælg en bil, der passer til dig

Selvom det er en firmabil, du er på udkig efter, så skal det stadig være en bil, som passer til dig. Et helt skævt bilvalg får du nok ikke gennem økonomichefen, men du kan altid prøve. Ellers kan du gøre dit valg af firmabil mere unikt ved at vælge en særlig farve eller noget specielt ekstraudstyr.

Husk, at der ofte er lang leveringstid på nye biler, og derfor er det en god idé at bestille bilen i god tid, hvis du vælger at skræddersy din firmabil frem for at vælge de modeller, forhandleren har stående på forhånd.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Heymate ApS

Klostergade 56 C
8000 Aarhus C
Danmark
Heymate ApS

Send til en kollega

0.109