23948sdkhjf

25-årig frisør åbner endnu en salon med hjælp fra revisor-søster

| Medlemsnyhed | Indrykket af Billy.dk

På blot et år har en ung frisør skabt en blomstrende forretning i Ringsted. Nu åbner hun også en salon i Slagelse, samtidig med at hendes revisor-uddannede søster træder ind i forretningen med nye ideer og et automatiseret regnskab.

25-årige Marlene Bundgaard Sørensen startede frisørsalonen Hair by MBS i slutningen af 2016, og siden da er det gået stærkt. Med 10 ansatte og en nyåbnet salon i Slagelse, har Marlene tilkaldt forstærkning i form af sin søster og revisor Christina Bundgaard Sørensen.

– Jeg har arbejdet som revisor i mere end 10 år, og jeg ved ikke ret meget om, hvordan man håndværksmæssigt er en god frisør. Til gengæld ved jeg en masse om at drive forretning og optimere administrative processer såsom regnskabsføring, siger Christina.

En af Christinas første prioriteter som medejer og partner i salonerne er at automatisere regnskabet, så den daglige omsætning automatisk bliver bogført og frisørernes provisionsløn beregnet.


Vækst kræver digitale værktøjer

Selvom søstrene kun lige har slået dørene op til deres anden salon, er de allerede på udkig efter lokaler til den tredje salon, som de forventer at åbne inden udgangen af 2018. Planen er nemlig, at Hair by MBS skal have saloner over hele Sjælland.

- Ambitionen er at åbne 1-2 saloner om året. Og skal vi leve op til den ambition, skal så meget manuel administration som muligt fjernes. Vi har for eksempel valgt vores regnskabsprogram Billy, fordi det er integreret med Hairtools og ProLøn, så løn og omsætning automatisk bliver bogført i Billy, siger Christina.

Når Christina ikke arbejder sammen med Marlene om at udvikle Hair by MBS, er hun fortsat revisor på deltid, hvor hun for tiden har travlt med at hjælpe virksomheder med deres årsregnskab. Derfor er planen, at når højsæsonen for årsregnskaber er overstået i slutningen af maj, vil Christina forlade sit nuværende job og arbejde fuldtid i Hair By MBS.


Sæson for årsregnskaber

Christina hjælper Marlene med årsregnskabet, men det er de færreste mindre erhvervsdrivende, som er så heldige at have en søster som revisor. Hos regnskabsprogrammet Billy, mærker de tydeligt at afleveringen af årsregnskabet står for døren, der er nemlig ekstra pres på telefonlinjerne.

- Der er ingen tvivl om, at det er en hård periode for mange mindre erhvervsdrivende, der skal bruge tid på at få årsregnskabet på plads. Det kan være, de ikke har styr på bestemte regler eller ikke har alle papirer på plads, fortæller Nicolai Hofsø fra Billy.

Billy har for nylig tilføjet en funktion i deres program, som kan hjælpe brugeren med årsregnskabet eller afdække, om der er særlige forhold, der betyder, at de har brug for hjælp fra en revisor.


Administration for en klipning

Samarbejdet mellem det to søstre startede med, at Christina hjalp Marlene med nogle af de administrative opgaver til gengæld for en klipning. Søstrene fandt hurtigt ud af, at de er et stærkt team, fordi de kan vidt forskellige ting – Marlene er den kreative som kan håndværket og Christina kan sætte i system og lave regnskab.

Selvom Christina og Marlene bruger meget tid sammen som forretningspartnere, snakker de ikke kun automatiske regnskaber og nye lokaler, når de er sammen. Søstrene er nemlig begge udprægede familiemennesker og enige om, at der skal være plads til at være søstre ved siden af forretningen.

 

Om Hair by MBS

Hair by MBS har eksisteret siden november 2016, hvor den første salon blev etableret i Ringsted af Marlene Bundgaard Sørensen. I salonen arbejder 10 medarbejdere, herunder en kosmetolog og to negleteknikere.

I december 2017 blev Marlenes søster Christina Bundgaard Sørensen officielt en del af virksomheden, og de to søstre åbnede den 3 . februar 2018 frisørsalon nummer to.

Inden udgangen af 2018 forventer søstrene at være oppe på tre saloner, og drømmen er at lave en frisørkæde med saloner over hele Sjælland.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Billy.dk

Bredgade 33 C
1123 København K
Danmark
Billy.dk

Send til en kollega

0.075