23948sdkhjf

Stregkodemyter: Findes varens pris i stregkoden?

| Medlemsnyhed | Indrykket af GS1 Denmark

Har du nogensinde undret dig over, hvordan "bippet" bliver til en pris på din kassebon? Få stillet din nysgerrighed her.

Det korte svar er ”sjældent” – her er baggrunden

Normalt indeholder stregkoden et unikt varenummer, som identificerer varen. Eksempelvis om det er en shampoo af mærket ”Ren” på 200 ml eller 500 ml.

Det varenummer bruger kasseterminalen til at slå varens pris op i butikkens it-system. Det er ret smart, at prisen ikke er i selve stregkoden. Det gør nemlig, at når prisen skal ændres – fx når varen er ”ugens tilbud” – så ændrer man bare prisen i it-systemet, og så kommer den rigtige pris på kvitteringen.

(Vi har vist alle prøvet, at det er blevet glemt, men det er altså hverken stregkodens eller kassemedarbejderens skyld, når noget bliver scannet ind til forkert pris).

Undtagelsen er produkter som kød og ost, som ofte sælges efter vægt: Ostene i montren har cirka samme størrelse, og prisen på etiketten varierer en smule. I de tilfælde kan der være brugt stregkoder, som har prisen i sig.

Læs mere om stregkodemyter: Stregkodemyter: Kan du se på stregkoden, hvor et produkt kommer fra?

Må vi inspirere dig til at få mere ud af jeres medlemskab og den måde, I udnytter vores standarder og services? Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
GS1 Denmark

Vesterbrogade 149
1620 København V
Danmark
GS1 Denmark

Send til en kollega

0.076