23948sdkhjf

Få det maksimale ud af dine data sammen med Siemens

| Medlemsnyhed | Indrykket af Siemens A/S - Industry

Når vi snakker digitalisering, bringes Industrial Internet of Things (IIoT) ofte på banen. Vi opsamler i dag massive mængder af data i decentrale systemer som fx Scada, MES/MOM og andre produktionsdatabaser.

Hvis vi derimod begynder at opsamle nogle af disse data centralt og begynder at se på dem i en større sammenhæng, kan vi på den måde skabe betydelig merværdi for virksomheden.

I Siemens har vi et stærkt bud på en åben Industrial IoT platform. Vi kalder den for MindSphere.

MindSphere

Det er et åbent industrielt IoT operativsystem, en platform som slutbrugere, maskinbyggere og applikationsudviklere kan bruge til at udvikle, udbygge og drive applikationer i ”skyen”. Maskinbyggere og applikationsudviklere kan få adgang til platformen via åbne grænseflader og bruge det til deres egne serviceydelser og analyser – for eksempel til online overvågning af globalt distribuerede værktøjsmaskiner, industrielle robotter eller industrielt udstyr såsom kompressorer og pumper.

MindSphere består af tre komponenter: MindConnect og MindSphere i fællesskab kan betragtes som Platform as a Service (PaaS) samt MindApps, der kan betragtes som Software as a Service (SaaS).

Disse tre services ligger oven på et Infrastruktur fundament (IaaS) som eksempelvis SAP Hana, Amazon AWS eller (i nær fremtid) Microsoft Azure, hvor MindSphere sikrer en fælles snitflade til de forskellige komponenter. Her håndteres fx brugeradministrationen, opsætning af MindConnect-laget og ikke mindst selve datalagringen.

MindConnect

MindConnect er dit interface til produktionsapparatet også kaldet gateway. Via en række dedikerede hardware- og softwarekomponenter kan du nemt, hurtigt og sikkert samle data op fra dit udstyr.

Med hardware-komponenterne MindConnect Nano eller MindConnect IoT2040 kan du vha. den indbyggede S7-driver opsamle data fra Siemens udstyr og med OPC UA-driveren kan du opsamle data fra øvrige systemer.

Med MindConnect FB PLC-blokkene kan du let integrere forbindelse til MindSphere direkte til en S7-1500 Controller og på den måde få data op i MindSphere uden ekstra hardware. PLC-blokkene downloader du via Siemens Industry support portalen.

Med MindConnect LIB softwarebiblioteket, der er en samling af C-komponenter, kan du integrere MindConnect ind i dit eget udstyr.

MindApps

MindApps er de applikationer, der analyserer og visualiserer de opsamlede data, og her kan du enten anvende de Apps, der allerede er udviklet fx Siemens Fleet Manager og Visual Analyzer eller udvikle dine egne apps/services vha. programmerings- interface (API).

Fleet Manager og Visual Analyser er den standard App, der følger med MindSphere, og her konfigureres de enheder, der skal tilsluttes, og du kan få visualiseret dine enheder og data helt enkelt. Det er muligt at oprette regler for notifikation samt downloade data til lokal analyse. En smart funktion er, at bruger kan notificere med en e-mail, når der opstår forskellige hændelser.

Hvis du gerne vil i gang med at udvikle dine egne applikationer, tilbyder vi nu adgang til en udviklingsplatform, samt en række standardkurser for både udvikling af basale visualiseringsapplikationer til avancerede analyseapplikationer.

Vil du vide mere?

Få et hurtigt ovrblik eller gå i dybden med white paper på www.siemens.dk/mindsphere

Eller kontakt produktspecialist Morten Kromann eller Anders Handberg

Medlemsnyhed

Indrykket af
Siemens A/S - Industry

Borupvang 9
2750 Ballerup
Danmark
Siemens A/S - Industry

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.081