23948sdkhjf

Wavin X WUPPI = Den cirkulære økonomi

| Medlemsnyhed | Indrykket af FACTOR X ADMAN A/S

WUPPI og Wavin er bundet sammen af mere end blot det fælles forbogstav. Wavin har været med siden WUPPIs grundlæggelse og arbejder løbende på at gøre genanvendelse af PVC nemmere og mere miljørigtigt.

Wavin Danmark er en del af Wavin-koncernen, som er Europas førende leverandør af plastrørsystemer til VVS- og VA-sektoren. Wavins produkter dækker flere af hverdagens basale behov – dog uden at man som forbruger nødvendigvis ved det. Produkterne er nemlig gemt bag vægge og under gulve, veje, parkeringspladser og landbrugsarealer i form af VVS-installationer og rørsystemer. I dag er Wavin Danmarks største producent af rørsystemer i plast og en markant spiller inden for VVS-sektoren.

Et effektivt retursystem for PVC
WUPPI er Plastbranchens indsats for en bæredygtig PVC-Økonomi. Som en af de oprindelige grundlæggere af WUPPI har Wavin været med fra begyndelsen. Et forsøg foretaget af Wavin har vist, at et PVC-rør kan knuses, smeltes om og ekstruderes til et nyt rør fem gange - uden at det mister noget af sin høje kvalitet. Desuden er det i fremstillingen af råmaterialet, at det største energiforbrug ligger, og ved at genanvende sparer man hele denne proces væk. Selv angiver Wavin en levetid i henhold til standarderne af rørene til minimum 50 år, mens den europæiske forening af plastrørssystemer, TEPPFA, har testet både PVC og PP rør til en levetid på minimum 100 år.

LÆS MERE om WUPPI  

Det er dog ikke kun plastproducenterne, som nyder godt af WUPPI. Lars Baungaard, QA/E Manager hos Wavin forklarer: ”Det er jo også for at gøre det nemt for entreprenører at komme af med rester i forbindelse med etablering, udskiftning eller opgravning af rørsystemer.”

Genanvendelse gavner miljøet
”Vi ved jo godt, at hvis ikke det kan gøres nemt, er det ikke altid, man vælger den miljørigtige løsning. WUPPIs filosofi harmonerer rigtig godt med Wavins. Vores kerneydelse er at levere et godt miljø. At sikre en distribution af vores drikke-, regn- og kloakvand på en sikker og forsvarlig måde”, fortæller Lars Baungaard videre. ”Det ligger i Wavins DNA, at vores produkter kan indgå i en vugge-til-grav proces, og det er WUPPI blandt andet med til at sikre”.

LÆS MERE om Wavin 

Factor X Adman formidler WUPPIs bæredygtige tiltag
Factor X Adman er fast bureau for WUPPI og har blandt andet redesignet WUPPIs website for at gøre det mere brugervenligt og producerer løbende indhold i form af nyheder, artikler og videoer.

LÆS MERE Factor X Admans arbejde for WUPPI 

Medlemsnyhed

Indrykket af
FACTOR X ADMAN A/S

12a Kattesundet
1458 København K
Danmark
FACTOR X ADMAN A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.075