23948sdkhjf

FRECON har opbygget en stærk position på markedet for konstruktion af nacelle covers

| Medlemsnyhed | Indrykket af Frecon A/S

Ingeniørhuset FRECON har gennem de seneste år opbygget stor erfaring i design, konstruktion og styrkeberegning af covers og øvrige kompositløsninger til vindmølleindustrien. De samarbejder i dag med verdens førende mølleproducenter.

FRECON står i dag bag et større antal coverløsninger til flere vindmølleproducenter.  ”Vi er anerkendte for vores store erfaring med både design, konstruktion og styrkeberegning på covers til vindmøllenaceller,” fortæller Senior Solution Specialist og indehaver Frederik Rytter FRECON. ”Vores kunder ser en stor værdi i vores specifikke kompetence, som kontinuerligt udbygges og kan tages med fra en opgave til den næste – omend alle covers har forskellige specifikationer.”

Cover med mange funktioner
FRECON har således opbygget stor ekspertise i at tage højde for alle coverets funktioner i deres design og konstruktion. Det gælder eksempelvis beskyttelse mod vind og vejr, mulighed for køling via coveret og for at kravle indeni og udenpå det i forbindelse med service, men også funktioner som fly-lys, luger til service og løftepunkter. Hertil kommer ofte kundespecifikke krav til både funktionalitet og design, som kan omfatte forhold omkring transportdimensioner, vægt og produktionsteknologi.

Følger med udviklingen
Der er i løbet af de seneste 10 år sket en stor udvikling også på design og konstruktion af covers til vindmøller. ” Hos FRECON er vi helt naturlig fulgt med udviklingen, og det sidste nye er at bruge æggets facon, som udgangspunkt for konstruktionen, hvor man tidligere tog udgangspunkt i det rektangulære. Det reducerer materialeforbruget yderligere samtidig med styrken øges,” fortæller Frederik Rytter.

Styr på kravene rundt i verden
FRECON har desuden opbygget et indgående kendskab ikke blot til konstruktion og styrke, men også de myndighedskrav og specielle forhold omkring vind og vejr, som er gældende rundt om i verden, hvor møllerne efterfølgende skal monteres. Det er vigtig for kunden, at disse indarbejdes i design og konstruktionen fra starten.

Optimering på alle parametre
Vindmøllernes total cost of ownership er altid en afgørende parameter for FRECONs kunder. Her har medarbejdernes kompetencer inden for brug af avanceret konstruktions- og beregningssoftware en stor betydning for optimering af konstruktionerne.Vi ved, det er vigtigt, at vi optimerer på alle parametre, og her er eksempelvis faconen og konstruktion af coveret samt materialerne væsentlige parametre,” uddyber Frederik Rytter. ”Vi arbejder ofte med en sandwichkonstruktion, der skal sikre, at coveret kan modstå eksempelvis de sne- og vindlaster, det bliver udsat for. Samtidig gør denne konstruktion, at coveret kan fremstilles i et tyndere fiberlag uden at tabe styrke i konstruktionen. Går vi eksempelvis fra 6 mm glasfiber til 4 mm, betyder det en væsentlig økonomisk besparelse for kunden.”

Efterspurgt kompetence
FRECON samarbejder i dag med et stort antal af verdens største vindmølleproducenter og mange underleverandører i branchen.Vores kompetence på dette område er efterspurgt, og det har stor værdi for vores kunder, at vi gennem årene har samlet best practice og forstår at kombinere vores viden til fordel for den enkelte kunde,” siger Frederik Rytter. ”Vi har opbygget en rigtig stærk position på området, og ser frem til at udbygge den i de kommende år.”

Medlemsnyhed

Indrykket af
Frecon A/S

Egeskovvej 2
8700 Horsens
Danmark
Frecon A/S

Send til en kollega

0.1