23948sdkhjf

Kødalternativer skal gøres mere klimavenlige

| Medlemsnyhed | Indrykket af GTS-Godkendt Teknologisk Service

Nye, plantebaserede alternativer til kød er i høj kurs hos forbrugerne. I fremtiden kan denne type produkter gøres endnu mere klimavenlige ved at basere dem på nordiske råvarer. Det skriver Teknologisk Institut i en pressemeddelelse.

Et stigende antal forbrugere ønsker at skære ned på kødforbruget af årsager såsom dyrevelfærd, sundhed og miljø. Derfor introduceres et stigende antal plantebaserede kødalternativer på markedet. Nu skal næste generation af plantebaserede produkter gøres endnu mere klimavenlige ved at basere dem på nordiske råvarer som ærter, havre, hestebønner og kartoffel i stedet for importeret soja.

– I dag er langt de fleste kødalternativer baseret på soja. Men soja har en negativ klang hos forbrugerne, og det vil være en fordel i forhold til diversitet samt smag og teksturer, at vi kan arbejde med flere forskellige råvarer. Derfor er det vigtigt, at vi får nordiske afgrøder i spil her også, siger sektionsleder Per Lang Sørensen, Teknologisk Institut.

Ifølge Per Lang Sørensen er det dog ikke så lige til. Planteproteiner opfører sig nemlig ikke på samme måde som proteiner fra kød – hverken i forhold til smag, tekstur eller mæthedsfornemmelse.

Som noget helt nyt har man hos Teknologisk Institut derfor arbejdet med at udvikle processer og udvælge råvarer, så forbrugerne kan fortsætte med at lave deres favoritter i en mere klimavenlig version.

Læs mere her

Medlemsnyhed

Indrykket af
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Danmark
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Send til en kollega

0.074