Skifter du vinduer fra 60´erne og 70´erne i private ejendomme?

| Medlemsnyhed | Indrykket af TWO Teknik ApS

Vinduer fra perioden er typisk monteret med PCB-holdig fuge. PCB er meget giftigt, men der er hjælp at hente!

PCB anvendt i 60´erne og 70´erne 

Skifter du vinduer som er monteret i denne periode, så står du med stor sandsynlighed og arbejder med PCB, måske endda uden at vide det. 

PCB er et giftigt og kræftfremkaldende stof, som man skal tage sine forholdsregler for  - Læs mere om hvad PCB er her. Det er først og fremmest vigtigt at få konstateret om der er PCB i fugematerialet eller ej. Dette gøres ved at kontakte en rådgivende ingeniør eller et analyse firma med viden om PCB. (Vi henviser gerne til flere)

Mange byggevirksomheder er måske ikke opmærksomme på problemet, eller ved ikke at forekomsten af PCB også er stor i den private bygningsmasse. Sagen er den, at PCB er lige farligt, om det sidder i en privat ejendom eller i en kommunal skole. På skolen og i offentlige ejendomme, er bevågenheden bare en helt anden.

Hvis du kan konstaterer PCB i de fuger du arbejder eller skal til, at  arbejde med, så skal arbejdet foregå i henhold til sikkerhedsregler om arbejde med PCB og byggeaffaldet skal bortskaffes i henhold til reglerne herom.

Når fugen er fjernet - bliver det let igen

Når fugen er skåret væk og overfladen renset af for fugerester, kan genetableringen begynde og her bliver det let. Du behøver nemlig ikke at fjerne den del af byggematerialerne som har været i kontakt med fugen - de indeholder nemlig i de fleste tilfælde også PCB, og hvis der ikke tages hånd om disse vil en ny PCB forurening finde sted. 

I stedet kan de overflader der har været i kontakt med fugen PCB forsegles, dette gøres med SPS Primær eller SPS Primær Vinter. SPS produkterne fra TWO Teknik er specielt udviklet til at forsegle PCB og alle proffesionelle kan arbejde med dem, da de ikke indeholder epoxy, isocyanater eller opløsningsmidler.

SPS produkterne er lette at arbejde med og tillader videre arbejder allerede efter kun 24 timer. Det betyder at du allerede dagen efter sanering og forsegling, kan montere det nye vindue. Og arbejder du i de kolde måneder kan vores vinter forsegler SPS Primær Vinter hjælpe dig, den hærder nemlig allerede ved 1 grad -som markedts eneste. 

SPS Produkterne forhandles direkte fra TWO Teknik og vi står altid til rådighed ved instruktion og generel vejledning -Kontakt os her. Læs også guiden til PCB forsegling  

 

 

  


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
TWO Teknik ApS

Korngården 6
4660 Store Heddinge
Danmark
TWO Teknik ApS

Send til en kollega

0.059