23948sdkhjf

Der forventes flere konkurser og øget svindel i den britiske fødevarebranche.

| Medlemsnyhed | Indrykket af Atradius

I kraft af højere produktionsomkostninger samt presset indtjening hos de britiske fødevareproducenter har både antallet af betalingsforsinkelser og konkurser været opadgående i 2017 – en effekt som forventes fortsat gennem 2018.

Selvom både fødevareefterspørgslen og omsætning har været robust i 2017, så vedbliver de britiske vælgers beslutning om at udtræde af EU en hæmsko for en lang række industrier. I den britiske fødevarebranchen er omtrent 48 % af fødevarerne importeret hvilket, sammenholdt med det britiske punds devaluering efter Brexit, har medført øgede indkøbspriser for de britiske producenter og dermed lavere indtjening. Omvendt har devalueringen af det britiske pund dog bevirket positivt på britisk fødevareeksport, hvor især drikkevaresektoren har haft fremgang.

Selvom ovenstående problematikker varsler lidt dystre udsigter for den britiske fødevarebranche, så vil historien vise, at netop denne branche tidligere har navigeret solidt gennem mindre rentable tider. Udfaldet af de kommende prisforhandlinger mellem producenterne og detailhandlerne kan således sikre en mere stringent priskontrol, hvilket forhåbentlig vil øge rentabiliteten i branchen. Udviklingen i antallet af konkurser og betalingsforsinkelser i branchen vil derfor i høj grad være afhængig af dette.

Endelig udfordres den britiske fødevarebranche i stigende grad af svindel, hvor især sektorer som kød og frugt/grøntsager er hårdt ramt. Atradius har observeret en markant stigning i antallet af sager om identitetssvindel, hvor målet især er udenlandske leverandører. Der opfordres derfor til en vis forsigtighed ved samhandel med denne branche.

 Læs mere om situationen og udvikling i den britiske fødevarebranche her. 


Du kan også klikke her og tilmelde dig vores nyhedsbrev, 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Atradius

Sluseholmen 8A
2450 København SV
Danmark
Atradius

Send til en kollega

0.11