23948sdkhjf

Plejecenter Hyrdehøj

| Medlemsnyhed | Indrykket af ANKER HANSEN & CO. A/S

Pressemeddelelse fra Roskilde Kommune

Roskilde Kommune har valgt ANKER HANSEN & CO. A/S til at bygge plejecenteret ved Hyrdehøj til 200 mio. kr.

Her er et uddrag af deres pressemeddelelse:

Fem entreprenører afgav bud. Virksomheden ANKER HANSEN & CO. A/S løb med opgaven og får nu ansvaret for byggeriet af plejecentret til 200 mio. kr. Nu er kontakten underskrevet, og første spadestik bliver taget 9. februar.

Roskilde Kommunes kommende plejecenter Hyrdehøj er nu kommet et vigtigt skridt nærmere realisering.

Kort før jul blev det afgjort, hvem der skal opføre det store byggeri til 200 mio. kr. Fem entreprenører blev prækvalificeret og afgav bud. Valget faldt på en erfaren virksomhed:

- ANKER HANSEN & CO. A/S leverede et seriøst tilbud med skarpe priser på alle bygningsdele. Samtidig er det en erfaren entreprenør med mange byggerier bag sig, som vil lave et grønt og bæredygtigt byggeri, forklarer Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget.

Plejecenter Hyrdehøj vil have et særligt fokus på beboere med demens og udviklingshæmning, hvilket kommer til udtryk i plejecentrets opbygning og struktur, som består i opbygning af overskuelige boligenheder – små, afskærmede miljøer, der vil understøtte beboernes orienteringsevne, således at de lettere kan orientere sig på egen hånd. Boligerne vil for beboernes velbefindende fremstå lyse og venlige med fokus hjemlig atmosfære.

Placeret op mod det fredede areal Hyrdehøj opføres plejecentrets boliggrupper centreret omkring grønne, beskyttede gårdhaver. Der er for plejecentrets beboere således rigtig gode muligheder for at få sanseoplevelser med dags-/sollys og nyde natur, planter, vind og vejr.

Byggeriet er DGNB præcertificeret til sølv, og ANKER HANSEN & CO. A/S vil løfte denne certificering til guld.

Ved opførelsen af Plejecenter Hyrdehøj tager bæredygtigheden således udgangspunkt i 3 grundlæggende parametre: økonomisk, social og miljømæssig bæredygtighed. Disse bæredygtighedselementer ses effektueret i udformning og valg af bæredygtige materialer, lavt ressourceforbrug i hele bygningens livscyklus, herunder energi- og vandforbrug i driftsfasen og klimatilpasning, som forbereder bygningen til evt. klimaforandringer, godt indeklima ved behovsstyret ventilation, sundt arbejdsmiljø for ansatte, minimering af akustik og støj samt belysning. På udenomsarealer arbejdes der med etablering af fx regnbede til opsamling af regnvand fra tage og belægninger og med plantesammensætninger for mangfoldighed og artsrigdom på området samt for tiltrækning af fx fugle og sommerfugle.

Bygherre                                    Roskilde Kommune
Bygherrerådgiver                       Cubo Arkitekter A/S
Hovedentreprenør                     ANKER HANSEN & CO. A/S
DGNB auditør                           Sweco Architects

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra Roskilde Kommune her.

Byensejendom

af Susanne Nordahl Erner


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
ANKER HANSEN & CO. A/S

Kalvøvej 3
3600 Frederikssund
Danmark
ANKER HANSEN & CO. A/S

Send til en kollega

0.075