23948sdkhjf

Fra praktikant til lærling - drømmen blev til virkelighed

| Medlemsnyhed | Indrykket af Bravida Danmark A/S

Bravida har tilknyttet Rashed Abu Rashed som praktikant fra lokalområdet på en stor hovedentreprise i bebyggelsen Tingbjerg. Målet var en læreplads som VVS lærling.

Som led i en boligsocial helhedsplan for boligselskabet FSB’s boliger i Tingbjerg ved København har uddannelsesvejleder Christina Roholm Bruun bl.a. til opgave at hjælpe områdets unge med at få en uddannelse. Målet er at medvirke til at højne uddannelsesniveauet i bebyggelsen. I den forbindelse tog Christina i efteråret kontakt til Martin Lindberg, der er projektleder på en stor hovedentreprise på ventilation, VVS og el, som Bravida har i forbindelse med en omfattende renovering af området.

”Vi havde brug for en praktikplads til en af områdets unge, 17-årige Rashed Abu Rashed, der meget gerne ville i gang med en VVS uddannelse. Fra mine kollegaer i Københavns Kommune havde jeg hørt, at Bravida har meget fokus på uddannelse af lærlinge og på socialt ansvar. Jeg blev da også godt modtaget. Efter at Martin havde mødt Rashed, kom der hurtigt en aftale på plads, og han har nu været tre måneder hos Bravida. Han begynder på Grundforløb 2 på VVS uddannelsen her i januar måned og kan dermed komme i gang med en faglig uddannelse takket været forløbet hos Bravida. Opholdet har været et mønstereksempel på et godt resultat af vores uddannelsesindsats, og vi håber meget, at Rashed kan fungere som rollemodel for andre af kvarterets unge.”

Et godt forløb

Allerede da Bravida vandt udbuddet i Tingbjerg, omfattede kontrakten muligheden for at ansætte praktikanter fra lokalområdet. Så Martin Lindberg var klar, da Christina Roholm Bruun og Rashed henvendte sig.

”Rashed virkede fra starten som en fin fyr, og det har vist sig at holde stik. Som ulønnet praktikant har han udført fagligt relevant arbejde, og han har vist stor interesse for faget og vist, hvad han dur til. Han er faldet fint til i sjakket, hvor han har haft en fast mentor, der har taget sig af ham. Så nu har vi underskrevet en uddannelsesaftale, som betyder, at der står en læreplads klar til ham, når han har afsluttet grundforløbet,” siger Martin Lindberg.

Nu er de lidt misundelige

Rashed Abu Rashed havde tidligere forsøgt sig på grundforløb 1, men havde haft svært ved at passe sin skole. Han havde dog ikke opgivet drømmen om en faglig uddannelse, og efter at have dasket lidt rundt og kedet sig, henvendte han sig selv til Tingbjerg Forum og bad om hjælp.

”Jeg vil rigtig gerne have en VVS uddannelse, så jeg blev naturligvis glad for, at Bravida ville give mig chancen med et praktikforløb. Det har været sjovt og lærerigt, og jeg er blevet endnu mere sikker på, at jeg vil i gang med uddannelsen, og at det skal være hos Bravida. Mine kammerater grinte af mig i starten, da jeg fortalte om praktikforløbet. Men nu er de blevet lidt misundelige, da der er en rigtig læreplads på spil,” fortæller Rashed.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Bravida Danmark A/S

Park Allé 373
2605 Brøndby
Danmark
Bravida Danmark A/S

Send til en kollega

0.094