23948sdkhjf

GTS udvikler rådgivningsmarked for private konsulenter

| Medlemsnyhed | Indrykket af GTS-Godkendt Teknologisk Service

Danske fremstillingsvirksomheder kan gennem en velafprøvet operationel fremgangsmåde forenkle og optimere deres produktprogrammer. Metoden kaldes Simplimize, og Teknologisk Institut er med til udvikle og udbrede den til private rådgivere.

Af Lars Fremerey, udviklingschef i GTS-foreningen

Alt for mange danske virksomheder slæber rundt på et dyrt produktprogram - nogle gange med tusindvis af varenumre - der hver især kræver sit helt eget specifikke produktions-setup. Det er bekymrende. Dels er det med til at drive omkostningerne op. Men den store kompleksitet er også en alvorlig hindring for at komme i gange med automatisering og digitalisering.

”Automatisering kræver en høj grad af standardisering og gentagne arbejdsgange – men med antallet af individuelt tilpassede løsninger og produkter, jeg ser blive fremstillet i danske produktionsvirksomheder, er det ikke just gentagelser, der præger billedet – tværtimod. Det betyder i dag, at mange virksomheder ikke er klar til at udnytte det potentiale, der ligger i industri 4.0,” fortæller Lars Frello, projektleder på Center for Simplimize, og uddyber:

”Den lave grad af standardprodukter, de mange omstillinger i produktionen og det nærmest ikke-eksisterende genbrug fra ét produkt ind i det næste gør, at mange danske virksomheder slet ikke er klar til den automatisering og digitalisering, der ligger i begrebet Industri 4.0.”.

Simplimize versus Lean
Simplimize er ligesom Lean en metode, der kan forenkle og optimere en virksomheds forretning, og øge fokus på det, der gør en forskel for kunden. Men hvor Lean-tankegangen stiller skarpt på procesoptimering i virksomhedens maskinrum uden at tage produktprogrammet med, så starter Simplimize i markedet og identificerer, hvor det profitable marked er. Dernæst går man tilbage til produktprogrammet og redesigner det til et sammenhængende program, hvor de enkelte produkter er bygget op omkring en række fælles modulære funktioner og egenskaber. Fx kan virksomheden Brüel Systems i dag tilgodese endnu flere markeder med færre komponenter, da komponenterne kan sættes sammen på en lang række forskellige måder.

Denne case er en ud af ni cases, der har været bragt i publikationen 'Den teknologiske videnbro – nu og i fremtiden'. Læs hele casen og find publikationen her.

Medlemsnyhed

Indrykket af
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Danmark
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Send til en kollega

0.063