23948sdkhjf

Test med nyt armatur giver 61% vandbesparelse

| Medlemsnyhed | Indrykket af Bravida Danmark A/S

Bravida installerer vandbesparende armaturer og sanitet i Odense Congress Center.

Som led i en målrettet energioptimering udskifter Bravida ældre armaturer, toiletter og urinaler i det 20.000 m2 store Odense Congress Center. Besparelsespotentialet er enormt. Det viser en test under VVS17 messen. Her blev et ældre 2-grebsarmatur udskiftet til et nyt Damixa Free på et af messens herretoiletter. Og det betød et reduceret vandforbrug på hele 61%. Testen er et godt eksempel på, hvor store besparelsesmuligheder der er ved at udskifte ældre vand- og energikrævende vandhaner og sanitet i offentlige toiletter og baderum - og ofte er tilbagebetalingstiden under to år.

Tæt samarbejde med Odense Congress Center
Bravida har i flere år haft et tæt samarbejde med Odense Congress Center med service og vedligehold af installationer i messecentrets udstillingshaller, arena og hotel. I den forbindelse er man ved at udskifte ældre armaturer og sanitet med nye vand- og energibesparende produkter, der kan medvirke til at reducere Odense Congress Centers samlede energi- og ressourceforbrug.

Test på Skandinaviens største fagmesse
Skandinaviens største fagmesse indenfor vand, varme, sanitet, ventilation og indeklima, VVS17, blev afviklet i Odense Congress Center. For at give Odense Congress Center og de mange besøgende fagfolk dokumentation for de store besparelsesmuligheder ved udskiftning af ældre armaturer, etablerede Bravida i samarbejde med Damixa en test på et herretoilet. Man målte vandforbruget på messens første dag på et eksisterende ældre 2-grebs armatur. Dette armatur blev til messens anden dag udskiftet til et nyt Damixa Free, hvor man gennemførte samme måling.

Mere end halveret vandforbrug
Resultatet var markant. På trods af 21 procent flere besøgende på messens anden dag blev vandforbruget mere end halveret – fra 3,6 m3 til 1,7 m3 – hvilket viser, hvor store besparelser man kan opnå i offentlige toiletter og baderum ved at have fokus på vand- og energibesparelser. Udskiftning til nye armaturer og nyt sanitet er, som eksemplerne her på siden viser, rigtig gode investeringer både økonomisk og miljømæssigt.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Bravida Danmark A/S

Park Allé 373
2605 Brøndby
Danmark
Bravida Danmark A/S

Send til en kollega

0.062