23948sdkhjf

Nye regler for kunstig intelligens i maskiner

| Medlemsnyhed | Indrykket af Automatik

Nye regler for anvendelsen af kunstig intelligens i maskiner er på vej, og det er blot et af de mange emner, du kan blive klogere på under dette års Automatik-messe i Brøndby Hallen 13.-15. september.

På AUTOMATIK behandles mange højaktuelle emner af relevante fagfolk inden for blandt andet automatik og transmission. I år stiller messen bl.a. skarp på de nye regler for anvendelsen af kunstig intelligens i maskiner, der i øjeblikket er ved at blive fastsat i Bruxelles. Maskindirektivet, der regulerer maskiners sikkerhed, er under revision, ligesom der er en forordning om kunstig intelligens på vej. De nye regelsæt kan komme til at påvirke de krav, der fremover stilles til maskiner, som anvender kunstig intelligens, og det er noget af det, som konferencen ’AI – Hvad er potentialet’ beskæftiger sig med. Under denne konference vil Peter Lemcke Frederiksen fra Teknologisk institut, Henrik Andersen fra Inropa, Peter Lind Nielsen fra Bech-Bruun og Mette Peetz-Schou fra Dansk Industri gøre dig klogere på de nye kravs betydning for din anvendelse af kunstig intelligens i maskiner og samtidig give dig gode råd til, hvad du skal være særlig opmærksom på i forhold til den kommende lovgivning. 

- Et af de helt store spørgsmål er, hvornår det bliver nødvendigt at involvere tredjepart som led i CE-mærkningen. Og her ser det ud til at gå den rigtige vej. Både Europa-Parlamentet og -Rådet har i deres forhandlingsoplæg fundet en rimelig balance imellem de krav, der stilles til maskinproducenterne, og de risici, som maskinerne kan udgøre. Så det lover godt for den kommende kompromistekst, udtaler Mette Peetz-Schou, seniorchefkonsulent i DI – Dansk Industri, og fortsætter:

- Fra DI’s side arbejder vi for, at reglerne bliver så proportionale som muligt, og at de krav, der stilles, afspejler den risiko, som maskinerne kan påføre brugerne. Det er vigtigt, at kravene ikke bliver så omstændelige, at de unødigt begrænser de mange muligheder, der ligger i anvendelse af ny teknologi som for eksempel kunstig intelligens.

Foruden de nye regler for kunstig intelligens i maskiner, kan du dykke ned i Automatiks højaktuelle konferenceprogram, der gør dig klogere på tidens trends og tendenser inden for blandt andet; robotter, keramiske hybridlejer, maskinsikkerhed og meget mere. Du kan læse mere om AUTOMATIK og finde det højaktuelle konferenceprogram her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Automatik

Vardevej 1
7400 Herning
Danmark
Automatik

Send til en kollega

0.094