23948sdkhjf

Stort tillykke til projektteamet bag Årets skolebyggeri 2022

| Medlemsnyhed | Indrykket af Nohrcon ApS

Nohrcon har overrakt prisen for Årets skolebyggeri 2022 til teamet bag Vrå Børne- og Kulturhus i Hjørring Kommune – hele Nordjyllands nye, pulserende hjerte.

En enig fagjury og en offentlig afstemning pegede på Vrås nye samlingspunkt som værdig til Nohrcons kåring af Årets skolebyggeri 2022 pga. den fuldendte forløsning af den kolossale ambition om at skabe et komplet økosystem for leg og læring.

Borgmester Søren Smalbro (V) er på kommunens vegne stolt af prisen og det nye, unikke samlingspunkt, som allerede nu summer af liv og aktiviteter for børn, unge og voksne. Ikke mindst i forbindelse med kåringen/indvielsen af Vrå Børne- og Kulturhus.

 

DE 5 NOMINEREDE PROJEKTER VAR:

 • Artium, Brande
  Projektteam: Ikast-Brande Kommune, GPP arkitekter A/S, NERD architects, ByMUNCH, OJ Rådgivende Ingeniører, NCC

 • Læringshuset Nærheden, Hedehusene
  Projektteam: Høje-Taastrup Kommune, CHRISTENSEN & CO ARKITEKTER, Kjaer & Richter A/S, 1:1 landskab, Oluf Jørgensen rådgivende ingeniører, BAM Danmark A/S

 • Skolen på Islands Brygge, udskolingen, København S
  Projektteam: Københavns Kommune, C.F. Møller Architects, TREDJE NATUR, MT Højgaard Danmark, Autens

  TEC H.C. Ørsted Gymnasium, Lyngby
  Projektteam: TEC - Technical Education Copenhagen, Sweco Architects Denmark, Thing Brandt Landskab ApS, WSP, C.C. Contractor A/S, ANKER HANSEN & CO. A/S

 • Vrå Børne- og Kulturhus, Vrå
  Projektteam: Hjørring Kommune, AART architects, JAJA Architects, Søren Jensen Rådgivende Ingeniører, NCC

 

TEAMET BAG VINDERPROJEKTET:

▪️    Bygherre: Hjørring Kommune

▪️    Arkitekt (totalrådgiver): AART architects

▪️    Arkitekt (underrådgiver): JAJA architects

▪️    Ingeniør og DGNB: Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma

▪️    Entreprenør/byggeledelse: NCC Danmark

 

SØREN SMALBRO, BORGMESTER (V) I HJØRRING KOMMUNE, UDTALTE EFTER KÅRINGEN:

”Vi er meget glade og naturligvis stolte over prisen for Årets Skolebyggeri. En stor tak til alle som har været med i processen og til dem, som har stemt på os. Vi har ikke bare fået et unikt byggeri – men vigtigst af alt, har vi fået et unikt samlingssted, hvor børn og borgere mødes uanset alder og indgår i det lokale fællesskab. Vrå Børne- og Kulturhus samler en bred vifte af byens aktiviteter og allerede nu summer det af liv og aktiviteter for børn, unge og voksne, og det er utrolig værdifuldt for lokalsamfundet og er med til at styrke Vrå og Hjørring Kommunes bosætning.”

 

KATHRINE HEGNER STÆRMOSE, PARTNER OG ARKITEKT I AART ARCHITECTS, UDTALER:

”Vi er beærede og stolte over først at blive nomineret og dernæst modtage prisen for årets skolebyggeri. Helt fra opgavestart har vi været bevidste om, at Vrå Børne- og Kulturhus skal være meget mere end en skole – et lokalt knudepunkt, som fremmer fællesskab og friktion mellem byens børn og borgere. Dertil er naturen og træerne trukket med helt ind i skolen, hvor inde og ude, arkitektur og landskab smelter sammen i ét identitetsskabende greb: Skoven som lege- og læringsplads. En bæredygtig vision om at skabe de bedste rammer for fremtidens læringsmiljøer – og som har drevet vores arbejde hele vejen igennem.”

 

FAGJURYEN UDTALTE BL.A. FØLGENDE OM VRÅ BØRNE- OG KULTURHUS:

"Et gennemført byggeri, der sammentænker flere pædagogiske institutioners intentioner og behov med musik-, ungdomsskole, bibliotek og borgercenter. Ambitionerne er kolossale, men forløsningen ikke mindre. Et virkelig vellykket eksempel på, hvordan bygningen også er uderummet, og hvordan det appellerer til sanserne via træbeklædning og enkle overskuelige forskydninger, trapper og beplantning."

"Projektet udstråler ambitionen om at være et sted, hvor børn kan lege og lære i et komplet økosystem, der forandrer sig over tid. Skalaen og rumligheden er meget smukt komponeret. Et ambitiøst projekt, som hele byens hus og fælles samlingssted, hvor der både er skabt mulighed for at arbejde pædagogisk med at skabe sammenhæng i børnenes liv fra vuggestue til afslutningen af grundskolen."

 

LÆS HELE NYHEDEN MED FLERE REAKTIONER OG BILLEDER PÅ NOHRCONS HJEMMESIDE:

Vrå Børne- og Kulturhus kåret til Årets skolebyggeri 2022

 

LÆS MERE OM DEN ÅRLIGE:

Kåring af Årets skolebyggeri

 

OBS: HØR MERE OM VRÅ BØRNE- OG KULTURHUS PÅ ÅRETS KONFERENCE OM BÆREDYGTIGT SKOLEBYGGERI 2022 - EN DEL AF NOHRCONS: "TEMAUGE OM GRØNT SKOLEBYGGERI 2022":

3/10: Konference om indeklima i skolen – løsninger for fremtiden

4/10: Studietur til nye og ombyggede skoler

5/10: Konference om bæredygtigt skolebyggeri

6/10: Studietur til nye bæredygtige børneinstitutioner

6/10: Temadag om fremtidens universitet og videregående uddannelse

Early Bird-rabatten udløber d. 29/6!

Og der er Tilmeld 3, betal for 2-rabat til d. 18/8!

 

Se alle Nohrcons øvrige kåringer og arrangementer  inden for Byggeri og Udbud:

www.nohrcon.dk

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Nohrcon ApS

Ewaldsgade 7
2200 København N
Danmark
Nohrcon ApS

Send til en kollega

0.094