23948sdkhjf

Kan dine medarbejdere sygemelde sig delvist?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Cabi

Har du medarbejdere, der pga. sygdom ikke kan arbejde fuld tid? Så kan en delvis sygemelding måske forhindre et længerevarende sygefravær. I mange tilfælde kan en rettidig delvis sygemelding have en forbyggende effekt.

En delvis sygemelding kan være en god løsning for en medarbejder, der på grund af sygdom ikke kan arbejde fuldt ud.

Det kan fx være en medarbejder med stresssymptomer eller rygproblemer, der gør, at vedkommende ikke kan løse alle sine opgaver eller ikke kan holde til en fuld arbejdsdag.

I situationer som disse kan din virksomhed undgå en fuldtidssygemelding ved, at medarbejderen i en periode er delvist sygemeldt og får den hvile og behandling, der forhåbentlig kan føre til en raskmelding efter nogen tid.

Fordelene ved en delvis sygemelding

En delvis sygemelding, der iværksættes i rette tid, mindsker risikoen for, at en medarbejder bliver fuldt sygemeldt. En fuld sygemelding vil betyde, at I mister medarbejderens kompetencer i den daglige drift.

Bliver en medarbejder delvist sygemeldt svarende til mere end fire timer ugentligt, kan din virksomhed modtage kompensation for den udbetalte løn i form af sygedagpenge.

Læs om reglerne og find værktøjer

På Cabis hjemmeside kan du læse mere om reglerne for en delvis sygemelding.

Vi har også samlet nogle værktøjer, der kan hjælpe jer, når I skal have samtalen om en eventuel delvis sygemelding og lægge en plan for at optrappe i timer på sigt.

Læs mere


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Cabi

Åboulevarden 70, 3.
8000 Aarhus C
Danmark
Cabi

Send til en kollega

0.112