23948sdkhjf

Ny standardramme til bæredygtighedsmåling i datacentre

| Medlemsnyhed | Indrykket af Schneider Electric Danmark A/S

Schneider Electric har, som den første i verden skabt en standard, som alle datacentre frit kan benytte sig af til at måle deres bæredygtighed.

København 5. maj 2022 – Datacentre er rygraden i vores digitale verden. Men de er samtidig ansvarlige for op mod to procent af verdens CO2-udledning – hvilket svarer til den mængde CO2, som den samlede, globale luftfartsindustri udleder. Og udviklingen hen mod øget digitalisering af vores samfund peger kun i én retning.

”I Danmark er vi blandt de bedste i verden til digitalisering, men dertil følger også stigende krav til vores datacentre, som er livsnerven i enhver form for digitalisering. I løbet af få år forventes det, at vi rammer et samlet behov for strøm til datacenterkapacitet på hele +400MW. Med de enorme energimængder er det utroligt vigtigt, at datacentrene gør deres drift så bæredygtig som overhovedet muligt. Her kommer den nye standardramme til at spille en afgørende rolle i forhold til at gøre det helt klart, hvor, hvordan og hvad man skal måle og optimere på i forhold til at energieffektivisere datacentrene i Danmark og gøre dem mere bæredygtige,” siger Søren Schrøder, Country Sales Director, Secure Power Division, Schneider Electric Danmark.

Schneider Electrics nye bæredygtighedsstandardramme er udviklet af Energy Management Research Center, med ekspertise fra ESG-eksperter, bæredygtighedskonsulenter, datacenterforskere og -arkitekter.

Energy Management Research Center blev oprettet i 2002 og har udviklet mere end 200 leverandørneutrale whitepapers og trade-off-værktøjer, der er tilgængelige ganske gratis for alle i branchen. 

"Datacenterbranchen har gjort betydelige fremskridt i forhold til at øge energieffektiviteten. Men i takt med at de digitale krav stiger, må branchen fortsat have fuld fokus på at fremme langsigtede og bredere bæredygtighedsinitiativer," siger Rob Brothers, Program Vice President for Datacenter and Support Services Program hos IDC (International Data Corporation) og fortsætter: "Man kan ikke ændre på noget, man ikke måler. Derfor skal virksomheder etablere klare og standardiserede rammer at måle ud fra, som ikke blot tager højde for effektiv teknologi, men også forbruget, eller den potentielle ødelæggelse af naturressourcer, såsom vand, landområder og biodiversitet."

En ny drivkraft for bæredygtige strategier

Et stigende pres fra investorer, tilsynsmyndigheder, aktionærer, kunder og medarbejdere har været med til at skabe et øget behov for bedre rapportering om miljøpåvirkningen af datacenterdrift. Mange datacenteroperatører har dog manglet ekspertise inden for bæredygtighed og har dermed stået over for en nærmest uoverskuelig opgave i forhold til at finde ud af, hvilke målinger man skulle følge, og hvilke strategier man skulle implementere.

Implementeringen af den nye bæredygtighedsramme gør datacenteroperatører i stand til at:

  • Fjerne besværet med at vælge virkningsfulde målinger til sporing
  • Forbedre kommunikation og afstemning i forhold til interne teams om bæredygtighedsmål
  • Handle på baggrund af data for at forbedre driften
  • Rapportere regelmæssigt og konsekvent til eksterne interessenter (investorer, tilsynsmyndigheder, potentielle nye medarbejdere osv.)
  • Standardisere benchmarking i branchen globalt

Schneider Electric samarbejder med førende teknologivirksomheder og colocation-udbydere om at designe, bygge, drive og vedligeholde faciliteter og bygninger. Schneider Electric er den eneste digitale partner, der tilbyder løsninger til strøm, bygninger, it og bæredygtige aspekter af virksomheden.  

Danish Data Centers Denmark-konferencen d. 17. maj præsenterer Søren Schrøder, Country Sales Director, Secure Power Division, Schneider Electric Danmark den nye bæredygtighedsstandardramme: Building and operating data centers for a sustainable tomorrow. 

Hent Guide to Sustainability Metrics for Data Centers for at komme i gang med jeres bæredygtige vækstrejse.

Pressekontakt 

For yderligere information, kontakt venligst:
Caroline Bülow
Digital Communications Leader
Mobil: 28 99 15 94
Mail: caroline.bulow@se.com

Om Schneider Electric
Schneider Electric blev i januar 2021 kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed. Det skete blandt 8.080 nominerede på det internationalt anerkendte Global 100-indeks.

 Vores formål er at gøre alle i stand til at få mest muligt ud af klodens energi og ressourcer, så vi kan forbinde udvikling og bæredygtighed. Vi kalder dette Life Is On. Vores mission er at være din digitale partner for bæredygtighed og effektivitet.

 Vi driver den digitale transformation og muliggør de fuldt integrerede digitale ledelsesværktøjer og administrationsløsninger til bygninger, datacentre, infrastruktur, private hjem og industrivirksomheder. Dette gør vi muligt ved at integrere vores førende proces- og energiteknologier, ”end-point to cloud” IoT produkter, styringsenheder, software og services.

 Vi er det mest lokale af de globale virksomheder. Vi er fortalere for standarder og økosystem af partnerskaber, der er åbne, og som også brænder for vores værdier: Meningsfuldt, Inkluderende og Styrkende.

 Læs mere om Schneider Electric her: www.se.com/dk/da/.se.com/dk/da/

Medlemsnyhed

Indrykket af
Schneider Electric Danmark A/S

Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Danmark
Schneider Electric Danmark A/S

Send til en kollega

0.094