23948sdkhjf

Langtidsholdbar løsning i MNT Arkitekter

| Medlemsnyhed | Indrykket af Erhvervshus Midtjylland

Med Erhvervshus Midtjylland som guide har MNT Arkitekter strikket et perfekt generationsskifte sammen.

MNT Arkitekter i Struer blev guidet godt og grundigt gennem processen omkring et generationsskifte af Erhvervshus Midtjylland. Resultatet er blevet en endnu bedre løsning, end arkitekterne havde forestillet sig.

Tegnestuen har gennem 71 år slået stregerne til både villaer, skoler og kulturbyggerier i Struer og Lemvig området, og de senere år også til boligprojekter i hele landet. Lige nu gælder det et spændende hus ned til Mossø i Skanderborg.

Arkitekt MAA Rune Dybkjær blev for 10 år siden ansat af den tidligere ejer af tegnestuen Per B. Clausen. Et generationsskifte mellem de to lå i luften fra starten, og de senere år har de talt mere og mere om det.

De besluttede at gå til Erhvervshus Midtjylland og fortalte om deres overvejelser til Helle Toftgaard, som ligesom tegnestuen har kontor i Struer Business Park.

”Helle foreslog at inddrage kollegaen Michael fra Holstebro. De to var gode til at prikke lidt til os, så vi fik sat ord på vores forventninger og kvalificeret vores beslutning”, husker Rune Dybkjær.

I processen fandt han ud af, at han ikke ønskede at overtage tegnestuen alene.

”Jeg blev arkitekt, fordi jeg brænder for at få lov til at designe bl.a. et barndomshjem til vores kunders børn og bygninger, hvor der er tænkt lidt ekstra over tingene. Vigtige opgaver som tilsyn og kontrakter overlader jeg gerne til mine kolleger”, fortæller Rune Dybkjær.

Hjælp til at finde en mulig partner
Michael foreslog bygningskonstruktør Jens Kristian Tonsberg, som drev en virksomhed med byggetilsyn og mere teknisk arkitektrådgivning i Holstebro og var i kontakt med Erhvervshus Midtjylland, som mulig partner.

”Det var virkelig godt tænkt at se et match i os, for vi supplerer hinanden fagligt. Erhvervshus Midtjyllands mange kontakter og store kendskab til erhvervslivet fik dem til at se muligheder, som vi ikke selv ville have fået øje på”, påpeger Rune Dybkjær.

I starten blev Jens Kristian Tonsberg hyret til at hjælpe med opgaver i tegnestuen, mens de delte kontor for at teste, om det fungerede. Og efter tre måneder besluttede Jens Kristian Tonsberg og Rune Dybkjær at købe tegnestuen og få et fælles cvr-nummer til deres nye selskab MNT Tegnestue.

”Erhvervshus Midtjylland var en god guide i alle de praktiske ting, som vi ikke havde prøvet før. De holdt os også til ilden og påpegede vigtigheden af rådgivning fra advokat og revisor”, siger Rune Dybkjær.

Et skridt tilbage
I forbindelse med generationsskiftet fra januar 2022 er Per B. Clausen trådt et skridt tilbage og fungerer nu som konsulent på arkitektkontoret.

”Trods sine 70 år er Per en stor kapacitet og løser de samme opgaver med lige så høj kvalitet. Vi håber at kunne trække på hans viden, så længe han har energi og lyst”, understreger Rune Dybkjær.

Og MNT Arkitekter taler allerede med Helle Toftgaard om nye muligheder for at udvikle tegnestuen. Og pejlemærket skal fortsat være at levere høj kvalitet og ekstra rådgivning. Ligesom ejerne gerne selv trækker på rådgivning.

Book uforpligtende sparring
Hvad enten du har brug for sparring om strategi, salg, markedsføring, kapital, eksport, grøn omstilling, digitalisering eller noget helt andet, er vi klar til at hjælpe. 

Det er både gratis og uvildigt - og koster kun din tid. 

Book et møde her

*Fotokreditering Anders Trærup

Medlemsnyhed

Indrykket af
Erhvervshus Midtjylland

Åbogade 15
8200 Aarhus N
Danmark
Erhvervshus Midtjylland

Send til en kollega

0.079