23948sdkhjf

Medarbejdermangel truer udviklingsprojekterne og væksten

| Medlemsnyhed | Indrykket af Artlinco A/S

En af de største udfordringer, som danske virksomheder har stået overfor i den seneste tid, er mangel på kompetencer, medarbejdere og tid til at igangsætte og gennemføre nye innovationsprojekter samtidig med at de nuværende projekter kører.

”Virksomheder er virkelig udfordret, når det kommer til dels at fastholde og dels at ansætte medarbejdere i deres udviklingsafdelinger – herunder bl.a. ingeniører og designere. De fleste projektledere og beslutningstagere i både SMV’er og store organisationer fortæller, at deres udviklingsprojekter enten bliver udskudt eller droppet på ubestemt tid, fordi de mangler medarbejdere til at løfte opgaverne”., fortæller Søren X. Frahm fra Artlinco.

Med et marked i rivende udvikling og et omskifteligt behov hos forbrugerne, satser mange virksomheder på ny produktudvikling for at udnytte de nye forretningsmuligheder. Dette har øget antallet af nye innovationsprojekter væsentligt og dermed været for overvældende for virksomhedskapaciteten. 

I forbindelse med fyringerne og de store jobusikkerheder under Covid-19, er det blevet sværere at finde kvalificeret arbejdskraft. Nyuddannede og fuldtidsansatte har i højere grad valgt at gentænke deres karrierevalg. De nyuddannede vælger i højere grad at blive selvstændige og samtidig opsiger flere fastansatte deres job for at blive freelancere og derved opnå større kontrol over deres egen karriere. Sådanne omstændigheder skildrer en af de største årsager til, at virksomheder i dag har vanskeligt ved at fastholde og ansætte de rette talenter, og derved have de fornødne færdigheder internt i virksomheden.  Denne forskydning har medført en stigning i ledige stillinger, som er på sit højeste i over et årti. “Alt i alt var der 59.500 ledige stillinger i det private erhvervsliv i årets tredje kvartal, når der korrigeres for sæsonudsving. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik”- DR.

MANGLER I OGSÅ MEDARBEJDERE I JERES UDVIKLINGAFDELING?

Flere industrier og sektorer finder det stadigt mere udfordrende og bekosteligt at finde de rette talenter og medarbejdere herunder bl.a. indenfor fremstilling, ingeniørarbejde, sundhed og lægemidler. Da nedlukningen stod på i den første del af 2020, skete der massefyringer og outsourcing kontrakter blev afsluttet og opsagt. Men i anden halvdel af 2020 måtte flere virksomheder gentænke deres forretningsmodeller for at sikre deres overlevelse, og flere begyndte at ty til konsulenter.

I en rapport fra Deloitte belyses det, at virksomheder accelerer samarbejdet med eksterne konsulenter af en række forskellige årsager – herunder bl.a. for at nå den ønskede deadline, opnå en vis fleksibilitet eller kvalitet eller for eksempelvis at være på forkant med markedet. Eksterne konsulenter kan ofte levere de nødvendige ressourcer og kompetencer når virksomheden har brug for dem, hvorfor virksomheder vælger at outsource dele eller hele projekter i deres retning. På den måde undgår virksomheden tid og udgifter forbundet med rekruttering, ansættelse og andre medarbejderomkostninger.

Da virksomheder mangler de nødvendige kompetencer til at færdiggøre projekter inden for den afsatte tid og budget, er de ikke i stand til at reagere på markedets udvikling. Samarbejde med eksterne konsulenter virker derfor som den rette og fornuftige løsning for at genvinde konkurrencedygtigheden. På sigt er det dog væsentligt – og afgørende for virksomheden - at kunne fastholde samt ansætte de rette talenter.

”Stigningen i digitalisering og bæredygtighed kan yderligere eskalere problemet, da efterspørgslen efter nye færdigheder er steget samtidig med antallet af færdigheder, der kræves til det enkelte job. Virksomheder overvejer derfor samarbejde med eksterne udviklingsafdelinger for at få adgang til de nye kompetencer og ekstra hænder uden at skulle tage sig af de faste medarbejderomkostninger.-siger Søren X. Frahm, CEO Artlinco.

HAR I BRUG FOR DE RETTE KOMPETENCER? - KONTAKT ARTLINCOS UDVIKLINGSTEAM 

Eller kontakt Søren X. Frahm tlf. +45 40 61 80 36


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Artlinco A/S

Søndergade 4, 2. sal
8700 Horsens
Danmark
Artlinco A/S

Send til en kollega

0.078