23948sdkhjf

Sådan starter i den grønne omstilling

| Medlemsnyhed | Indrykket af Artlinco A/S

At være bæredygtig er ikke længere valg. Klimaet ændrer sig, myndigheder vedtager nye love og igangsætter tiltag, og samtidig stiller forbrugerne øget krav til bæredygtighed, når det kommer til jeres produkter og ydelser.

Alle disse faktorer – samt mange andre – udgør en seriøs trussel mod jeres forretningsgrundlag, hvis bæredygtighed ikke er en fast del af agendaen.

Vi har opstillet en række ’Best practice’ eksempler i vores håndbog ’Sådan starter i den grønne omstilling’, som kan hjælpe jer i gang med den grønne omstilling.

·     Analyser jeres virksomhed

Det første skridt på vejen mod den grønne transformation, bør være at skabe et klart overblik over virksomhedens nuværende situation og strategi. Dette skal skabe et indblik i hvad, der kan kontrolleres og påvirkes på kort, som på lang sigt. Således får man identificeret de områder, der har størst indflydelse på ens virksomhed.

Analyser hvert trin i forsyningskæden og vurder hvilke områder i har kompetencerne til at skabe en grøn, positiv ændring i:

Er det indenfor design og udvikling, produktion og materialer, emballage, transport og logistik, produktbrug eller lignende?

 Den grønne omstilling af jeres produkt eller ydelse bør foretages med udgangspunkt i jeres ressourcer, lokation, kultur og daglige drift.

·     Vær forretningsorienteret, men med udgangspunkt i brugeren

Tilpas jeres bæredygtighedsstrategi med forbrugeradfærd for at sikre de grønne initiativer såvel som bundlinjen.

MEN, fald ikke i fælden med forbrugerens positive intention om at købe grønne produkter eller emballage. Mange undersøgelser viser, at der er stor forskel på hvad forbrugeren har intention om at købe og hvad de rent faktisk køber. Evaluer derfor jeres strategi fra forbrugerens perspektiv for at validere om jeres antagelser er korrekte. Dette skal sikre større kundetilfredshed og dermed også en positiv ROI.

 Eksempel: Undgå at skifte til genanvendeligt plast under produktionen af kuglepenne, hvis det forbrugeren i virkeligheden har brug for var muligheden for at kunne genopfylde sin nuværende kuglepen med blæk – og dermed forlænge levetiden betydeligt.

Kontakt os på swa@artlinco.com for at modtage den komplette guide ’Sådan starter i den grønne omstilling’.

Du er også velkommen til at Kontakt Søren X. Frahm tlf.+45 40 61 80 36, for nærmere information og sparring omkring jeres grønne omstilling.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Artlinco A/S

Søndergade 4, 2. sal
8700 Horsens
Danmark
Artlinco A/S

Send til en kollega

0.082