23948sdkhjf

Grand Prix Du Design har belønnet “The Pony” deres Plantinum

| Medlemsnyhed | Indrykket af Artlinco A/S

"The Pony” har vundet en Platinum pris inden for Transportkategorien efter at være blevet erklæret guldvinder ved den samme jury i kategorien Industrielt- og produktdesign.

Ved at vælge en udviklingsvej, der  gik på tværs af bæredygtighed, bruger drevet innovation og teknologi, er resultatet, som med ”The Pony”, en succes. Påskønnelse er blevet modtaget af både brugere og internationale prisjurier.  Læs historien og udviklingsprocessen for “The Pony”:

Opgave

Opgaven blev at sørge for, at design og funktionalitet kom til at gå hånd i hånd. Det var fortsat vigtigt for Black Iron Horse, at cyklen både var let at styre, sikker at køre på, at kvaliteten var i top og at bæredygtighed var indtænk i designet.

 En opgave var at få integreret og gemt komponenter af vejen, for at sikre et stilrent udtryk. Ligeledes skulle stellet fortsat være konstrueret af stål i den rette konstruktion og form for at sikre holdbarheden og køredynamik. Et aspekt af at sikre bæredygtig produktion, var at blive ved med at få så mange dele som muligt produceret i Danmark. I dette henseende skulle der også arbejdes med at anvende genbrugsplast til ladet, og finde ud af, hvordan man kunne minimere plastrester ved støbningen.

 Ikke mindst var det i konstruktionen af ladet også nødvendigt at arbejde med, hvordan ladet kunne rumme op til 3 børn og bagage. Dette samtidig med at cyklen ikke måtte være bredere, end at den stadig kun optog rimelig plads på cykelstier og ved parkering.

Indsigt

Planerne fra Black Iron Horse om udviklingen af en ny ladcykel tog afsæt i, at kunderne havde ønsket en optimering af ladcyklen på flere områder. Det tog de til sig, og på den baggrund kunne udviklingen tage sin spæde start. Baggrunden og behovet for en nyudvikling af en ladcykel opstod også, fordi miljø og bæredygtighed blev et endnu større fokus hos Black Iron Horse. Samtidig med at kunne transportere sig rundt på en grøn måde, skulle selve cyklens komponenter også optimeres i forhold til det grønne aftryk.

Løsning

 Ladcyklen VERTO indtog scenen i sommeren 2019 med sine enkle, rene linjer, grønne klæder og visioner. En af de ting, som der blev brugt meget tid på under udvikling, var ladet i genbrugsplast. Ud over at selve materialet er mere bæredygtigt, blev andelen af anvendt materiale også nytænkt. I støbeprocessen ville der normalt være en del restplast tilovers, men det skulle ikke gå til spilde. Derfor er sæderne bl.a. skabt ud fra disse rester og spildet minimeret yderligere til gavn for miljø og økonomi.

 Logoet har også fået en ny og mere fremtrædende plads og er også støbt ind i ladet. Cyklen er blevet mere moderne og taler både til mænd og kvinder. Der er bl.a. kommet flere muligheder i forhold til at vælge farver på både stel og lad. Stålrammen er designet, så den går hele vejen om ladet, og på den måde giver det ekstra beskyttelse ved kollisioner. Kassen kan rumme 3 børn, selvom den kun har en livvide på 85 cm. Baghjulsstyringen og designet på stellet sørger også for at desto mere last, desto større stabilitet.

Med flere komponenter skjult har VERTO tydeligt fået lov at vise sine fine former. Lygterne er integreret, batteriet skjult, ledninger skjult i stellet og møtrikker gemt af vejen. Køreglæde og -dynamik er i top og CO2 aftrykket i bund ved VERTO.

Kontakt Søren X. Frahm tlf.+45 40 61 80 36, for at høre mere om, hvordan kombinere æstetik, teknik, bruger drevet innovation, bæredygtighed og kreativitet i et produkt, og hvordan vi kan hjælpe dig.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Artlinco A/S

Søndergade 4, 2. sal
8700 Horsens
Danmark
Artlinco A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.094