23948sdkhjf

Fra HF til Procesteknolog og karriere i medicinalindustrien

| Medlemsnyhed | Indrykket af Zealand - Sjællands Erhvervsakademi

Lærerne curlede ikke – og det hjalp! Det var på sin vis startskuddet til Sinans Altinkayas karriere i medicinalindustrien i dag, da han måtte droppe ud af STX-gymnasiet i 2.g.

Det ledte til en enkeltfagseksamen på HF og VUC Roskilde og derefter uddannelsen til Procesteknolog på Zealand.

Og her var ingen kære mor i forhold til de trygge rammer på STX, han måtte selv tage ansvar for sin uddannelse – og det hjalp på fokus! I dag er Sinan lige hvor han vil være: Karriere i Novo Nordisk, arbejdsmiljørepræsentant og godt på vej til at tage en teknisk diplomuddannelse på DTU.

-”Jeg troede, alt var spildt, da jeg droppede ud efter 2. g på STX på Himmelev Gymnasium i Roskilde, jeg havde fravær, blev distraheret af alt muligt og fik dårlige karakterer. Men jeg gik med det i gang med at færdiggøre min studentereksamen på HF og VUC Roskilde, ved at tage et enkeltfag. Og det var en øjenåbner for mig, da lærerne på VUC ikke nursede en, som de gjorde på STX. Jeg skulle pludselig selv tage 100 % ansvar for fremmøde og læring - og det hjalp! Jeg var nødt til at være fokuseret i hver en time. Også gruppearbejdet var supereffektivt, mange havde jo både job og børn – så vi gik lige til sagen uden omsvøb. Den kultur forberedte mig på mine videre studier på Zealand og det at skulle levere i et rigtigt job,” siger Sinan om den forandring i hans liv, som skiftet til HF enkeltfag betød.

Begyndte at gå målrettet efter bolden
”Inden jeg startede på HF og VUC Roskilde, var jeg begyndt at mærke for alvor, at det der tændte mig mest fagligt, var de naturvidenskabelige fag som fysik, kemi og matematik. Så jeg sammensatte mine enkeltfag, så min studentereksamen blev superaktuel for mig, i forhold til hvad jeg ville med mit liv og hvad jeg gerne ville arbejde med. På en HF er der ikke årskarakterer, man skal til eksamen i alt, og det skærpede også mit fokus: Jeg gik målrettet efter bolden og var meget fokuseret på de fag, jeg ikke havde afsluttet på STX – og det gav pote!” – forklarer Sinan om vendepunktet på HF og VUC Roskilde.

Procesteknolog – den oplagte uddannelse
Da jeg skulle til at tage næste skridt, undersøgte jeg det naturvidenskabelige menukort ret grundigt, da jeg godt kan lide at lidt med livrem og seler: Jeg ville være sikker på at komme i arbejde, uddannelsen skulle være bred, men med mulighed for at specialisere sig og den skulle være relativt kort og åbne døre for både ansvar, højt niveau, god løn og selvfølgelig handle om teknik og en naturvidenskabelig profil. Så mit valg af Procesteknolog på Zealand som mit skridt ud på en videregående uddannelse var meget velovervejet,” beskriver Sinan om tiden lige efter HF og VUC Roskilde.

Praktik var en løfteraket
-”Studiemiljøet på Zealand var helt i tråd med kulturen på HF og VUC Roskilde: Jeg havde maksimalt fokus på studierne men vi klikkede også godt socialt på holdet. Underviserne var meget engagerede i undervisningen, også ud over, hvad man kan forvente. Det var guld værd at have erfaringen med selvledelse med sig derfra og vi var foran fagligt. Den store game changer for mig var, at jeg fik et rigtig fedt studiejob i Chr. Hansen allerede efter første semester på studiet. Jeg tog min praktik i tredje semester i Chr. Hansen – og her rykkede det for alvor, da jeg fik meget frie hænder til at analysere og eksperimentere med den case, jeg ville undersøge. Jeg kunne tjekke ind om natten og foretage undersøgelser. Jeg arbejdede i Chr. Hansen gennem hele studietiden, indtil jeg kom til Novo Nordisk i 2015."

Manden i spejlet kræver fremskridt
-”Jeg har et spændende job i Novo Nordisk i Bagsværd, og har virkelig fået lov at udvikle mig undervejs. Jeg er fx arbejdsmiljørepræsentant i dag. Men manden i spejlet har altid krævet mere, så jeg er i gang med næste trin på uddannelsestrappen, en teknisk diplomuddannelse i projektledelse over tre år på DTU, sideløbende med job og familie – det er lidt hårdt til tider, men er det hele værd: Jeg har fx opnået to 12-taller i de to første eksamener – i kontrast til de dårlige karakterer, jeg fik på STX. Så man kan sagtens få succes med karaktererne, hvis man finder den rette vej til uddannelse og bevarer fokus. Jeg har en karriere og et godt liv, et liv, som jeg havde svært ved at se, da jeg droppede ud af gymnasiet og startede på HF og VUC Roskilde i sin tid,” slutter Sinan af.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Send til en kollega

0.113