23948sdkhjf

Få en gratis høreprøve

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Kender du det, at din gamle far ikke kan høre, hvad du siger, når du ringer til ham?

”HVA’?” Spørger han, og du råber endnu højere, ”HEJ FAR, HVORDAN GÅR DET?” ”HVA’? HVEM ER DET?” Hvorefter han lægger røret på, for der var jo ikke nogen i den anden ende. Lyder det bekendt? Så kan du arrangere en gratis høreprøve til ham – i hvert fald, hvis han bor i Nordjylland.

Du får ikke noget gratis her i livet – ud over øretæver, lyder en gammel vending. Men det er altså ikke helt sandt. For Din Kørende Høreklinik tilbyder dig faktisk gratis høreprøve i Frederikshavn og omegn, og du kan selv vælge, om det skal være i en fysisk høreklinik eller hjemme hos dig selv.

Nedsat hørelse ændrer din personlighed
Nedsat hørelse sker oftest gradvist over tid. Derfor er det heller ikke nødvendigvis noget, du lægger mærke til lige til at starte med – hvad enten det er dig selv eller en pårørende, hvor hørelsen er blevet dårligere. Samtidig forsøger hjernen også at kompensere for den ringere hørelse, ligesom den gør, når dit syn bliver svagere.

Derfor kan det også være svært at afgøre, om der er tale om nedsat hørelse. Men nedsat hørelse er ikke sjovt. For det første bliver du hurtigere træt – mentalt – fordi du anstrenger hjernen. For det andet får du svært ved at deltage aktivt i en samtale, og det går ud over dit sociale liv. For det tredje kan du blive mere aggressiv, fordi du føler dig udmattet og frustreret og ”holdt” udenfor.

Har du nedsat hørelse?
Er du i tvivl om, hvorvidt du eller en person i din omgangskreds har nedsat hørelse, kan du kigge/lytte efter nogle af disse tegn:

  • Du skruer højere og højere op for lyden i tv eller radio
  • Folk mumler mere, så du må bede dem om at gentage
  • Højtaleren i din telefon bliver dårligere og dårligere
  • Du trækker dig fra flere og flere sociale arrangementer
  • Dine omgivelser synes, at du taler meget, meget højt

Har du eller en pårørende et eller flere af disse symptomer, kan det være tegn på, at der er tale om nedsat hørelse.

Der kan gøres noget
Så er det altså bare med at få foretaget en høretest hurtigst muligt. For er der tale om et høretab, kan der gøres noget.

Du kan få et høreapparat, der kan få dig til høre normalt igen. Og høreapparater nu til dags er både mindre synlige og nemmere at betjene end tidligere – og de bliver hele tiden forbedret.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.187