23948sdkhjf

Et værktøj til udvikling

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Der kommer konstant teknologiske udviklinger til mennesker i virksomheder for at gøre tilværelsen nemmere og bedre. For nogle kan det være enormt vigtigt at følge med i disse udviklinger, da de teknologiske fremskridt danner nye muligheder.

Som virksomhed kan man til fordel benytte sig af den teknologiske udvikling. Med brug af de rette værktøjer kan virksomheder få mulighed for at optimere arbejdsgange samt gøre sig konkurrencedygtige på markedet. Èt værktøj der er blevet populært er dashboardet. Med et dashboard får man muligheden for vækste gennem datadreven indsigt i sine primære nøgletal.

Hvad er et dashboard?

Et dashboard kan være en samling af figurer, tal, statistikker og diagrammer, der samarbejder om at vise en given datamængde fra flere vinkler. Et dashboard kan bruges til mange ting, men oftest bliver det brugt til at vise vigtige data, som bl.a. kan være en virksomheds overskudsgrad, salg for kvartalet, general aktivitet eller andre nøgletal der kan være vigtige at holde styr på. Denne form for indsigt kan være med til at danne grundlaget for en virksomheds datadrevne beslutninger og kan derfor også ses som en optimeringsmulighed. Når først man har en forståelse for de forskellige data, så er det muligt at kunne skræddersy sit arbejde derefter og derved pege kursen i den rigtige retning. Et dashboard kan altså være en hjælpende hånd til at få skabt et hurtigt overblik over en virksomheds drift.

Hvad kan et dashboard bruges til?

Det kan nemt blive distraherende og uoverskueligt med en overflod af data, som skal læses, huskes og holdes styr på. Men i stedet for at fremgive en masse information via tekst, så danner et dashboard et visuelt billede af den data, den er sat til at skulle indsamle. Den menneskelige hjerne lagrer ny viden via sanserne og de fleste mennesker har nemmere ved at lære gennem visualisering fremfor læsning. Det skal dog lige siges, at det stadig er nødvendigt med en form for tekst for at kunne forstå en visualisering ordentligt. Det er umuligt at aflæse, hvad en statistik eller et diagram viser, hvis de ikke er sammenhængen med en tekst til at forklare, hvilke tal de er lavet ud fra. Det er altså vigtigt, at man finder en balance mellem det visuelle og tekst for at kunne få en omfattende forståelse for dashboardet. Uanset hvilken rolle man har i en virksomhed - hvad enten det drejer sig om en leder, afdeling eller den enkelte medarbejder - så kan et kig på dashboardet give en bredere forståelse for handlingerne bag ens udvikling. For hvert 3. minut bliver dataene opdateret, så det pludseligt er muligt at kunne følge med i den konstante udvikling.

Hvad enten dashboardet skal bruges til at holde en finger på pulsen ved at vise de nøgletal, der kan gøre en forskel i virksomheden eller om det er for at give sine medarbejdere de bedste forudsætninger for at performe, så kan det bruges som et værktøj til at få skabt et overblik. Den teknologiske udvikling har gjort det nemmere at kunne se og vurdere sine data i øjenhøjde, hvilket giver adgang til flere og bedre muligheder for udvikling.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.063