23948sdkhjf

Fire, faste trin – få en lækker terrasse uanset årstid

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

At få ryddet op og klargjort sin terrasse er altid en utroligt tilfredsstillende aktivitet. Uanset om der er tale om forberedelse til sommeren, eller en klargøring til efteråret og senere vinteren, kan en dags arbejde på terrassen ofte betale sig.

Det kan dog for mange være svært at tage sig samme til at få det gjort. Det bedste du kan gøre hvis du ikke er god til at komme i gang på terrassen, er at gøre det til en vane. Og faktisk er der fire, faste og gode trin du kan følge hvis du vil gøre din terrasse lidt pæn – og det uanset hvornår på året.

1 – Ryd op

Første trin bør altid være at få ryddet op på terrassen. Dette behøver ikke kræve så meget, men det er godt lige at sætte lidt tid af til det. Hvor meget tid afhænger selvfølgelig af hvor meget du har på terrassen, men også hvilken tid på året du gør det på.

Efter vinteren vil der ofte være brug for en større omgang oprydning. Det kan være der ligger lidt grene der er faldet ned i vinterens løb, og måske har du bare haft nogle ting til at stå på terrassen mens du ikke brugte den.

Efter sommeren kan det også være fint med lidt oprydning inden efterår og vinter. Har du ting du gerne vil have stående, så få orden i dem, og lav måske en mindre del af terrassen du fortsat kan bruge til de få efterårsdage hvor vejret er til at sidde ude.

2 – Inspicer

Når der er ryddet op, og du har fået styr på hvad du vil have på din terrasse, er det tid til at inspicere den. Dette er igen ikke et punkt der behøver tage så lang tid, men det er vigtigt at du får gennemgået terrassen særligt inden den skal renses.

Når du inspicerer, handler det om at få gennemgået de forskellige dele af terrassen og se om noget trænger til at blive fixet. Har du en træterrasse bør du tjekke ting som om brædderne er rådne, er der et søm der sidder løst og så videre.

Er det derimod en fliseterrasse, er det smart at gennemgå hver flise, se om den sidder løs og se om der er revner nogen steder. Er der et problem der skal fixes, bør du gøre dette før du rengør terrassen.

3 – Rengøring

Næste skridt er at rengøre terrassen. Der er igen selvfølgelig forskel på om du har en træ- eller fliseterrasse. Ved begge bør du dog få fjernet eventuelt ukrudt, og fjernet det så grundigt som muligt, så du slipper for at fjerne mere senere på sæsonen.

Med en fliseterrasse risikerer du også at der er alger og mos. Dette vil du kunne opleve året rundt, men særligt efter en våd vinter kan det være meget fremme. Her gælder det om at få fjernet dem godt og grundigt, gerne med en årlig fliserensning eventuelt med fliseimprægnering.

Ved en fliserensning bruger du en fliserenser til at få fliserne fri for særligt alger, flisepest og lignende. Fliserenseren er en form for højttrykspuler der dog vinkler vandet, så den er mere skånsom overfor fliserne. Du kan enten selv erhverve dig en, eller få professionelle med det rette udstyr til at rengøre din terrasse.

4 – Stil op

Når disse tre første ting er klaret, kan du begynde med at få stillet de ting op som du skal bruge på terrassen det næste stykke tid. Om foråret vil det typisk være at hente havemøblerne frem og måske endda grillen hvis disse ting har stået i læ over vinteren.

Før efteråret er der typisk meget der skal sættes ind, men igen er det en god ide at overveje om ikke du kan bruge terrassen til noget i denne sæson også. Måske kan du erhverve et lille bålfad eller andet der kan gøre man kan bruge terrassen selvom det er koldt. Udvælg så et lille område, gerne det du kan se indefra huset, og indret en hyggekrog der er nem at passe i vintermånederne.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.079