23948sdkhjf

Hvordan bliver laboratorier mere bæredygtige?

| Medlemsnyhed | Indrykket af DiaLabXpo

DiaLabXpo afholdes 22.-23. september på Docken i København.

Kan vi genbruge nogle produkter? Kan emballagen reduceres? Kan engangsudstyr rengøres og anvendes flere gange? Mulighederne for en mere bæredygtig drift og produktion i laboratoriebranchen er fortsat relativt uudforskede.

På DiaLabXpo, der afholdes 22.-23. september på Docken i København, kan indkøbere og leverandører deltage i Indkøbernes Dag, der i år er et åbent arrangement, som fokuserer på at gøre dagligdagen i laboratoriet mere bæredygtig.
 
Her kan du blandt andet få et indblik i, hvordan du bliver en mere bæredygtig indkøber, når Mikkel Wisborg Møller, der er Global Category Manager hos Chr. Hansen deler sine perspektiver på bæredygtige indkøb med deltagerne på Indkøbernes Dag. Her kan indkøbere glæde sig til konkrete anbefalinger til at gøre laboratorier mere klimavenlige og bæredygtige, imens leverandører kan forberede sig på efterspørgslen efter mere bæredygtige løsninger.
 
Umiddelbart før landet lukkede ned pga. covid-19, vedtog Danmark, som det første land i verden en klimalovgivning med et mål om reduktion af CO2-udslip med 70% i 2030. Hør nærmere om hvordan klima og bæredygtighed kan understøtte forretningsudviklingen, og få samtidig et indblik i et af områderne med stort vækstpotentiale – bio solutions, når Ulrich Bang, der er Markedschef for Klima og Energi i Dansk Erhverv, dykker ned i om klimaudfordringen bliver en trussel eller en mulighed og hvilke sektorer, der står til at vinde fremtiden.
 
Hvordan ser fremtiden ud?
På DiaLabXpo kan du blive helt opdateret på de nyeste bæredygtighedstrends, når Jakob Zeuthen, der er Miljøpolitisk Chef i Dansk Erhverv fortæller om generelle bæredygtighedstrends, som kommer til at præge de næste fem år set fra forskellige vinkler og perspektiver.
 
Du kan også hente inspiration til en mere bæredygtig fremtid blandt de 58 udstillere, der medbringer de nyeste produkter og løsninger inden for life science. Her kan du bl.a. møde Kem-En-Tec Nordic, der medbringer BioEchos bæredygtige EchoLUTION Kits, som sikrer hurtig RNA/DNA ekstraktion med 70 % plastbesparelse.
 
Ligeledes kan du blive klogere på fremtidens bæredygtige emballage, når Bo Bach Boddum, der er Fouder og CEO hos Re-Zip gør dig klogere på området. Her kan du blandt andet finde inspiration til, hvordan CO2 reduceres, når emballage cirkuleres fremfor at genbruges.
 
Efter flere inspirerende oplæg og præsentationer af bæredygtige produkter afsluttes Indkøbernes Dag med en debat om, hvordan laboratorie- og diagnostikbranchen tager det næste skridt i forhold til bæredygtighed samt hvilke krav, implikationer og muligheder det medfører for de involverede parter.
 
Du kan læse mere om Indkøbernes Dag og tilmelde dig gratis her: https://www.dialabxpo.dk/for-besoegende/hent-fribillet-2021

Medlemsnyhed

Indrykket af
DiaLabXpo

Vardevej 1
7400 Herning
Danmark
DiaLabXpo

Send til en kollega

0.046