23948sdkhjf

Ionisering af modningsrum: fjern skimmelvækst

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Ionisering er en miljøvenlig hygiejneløsning til virksomheders modningsrum. Så hvis din virksomhed ønsker at slippe af med skimmel i madvarer, kan du læse mere om denne smarte teknologi her i artiklen.

Coronavirus har sat forekomst af virus, bakterier og andet mikrobiologi i spotlight
Den 31. december 2019 advarer Kina WHO om et udbrud af, hvad der i første omgang forventes at være lungebetændelse i Wuhan. Det skulle senere vise sig at være starten på en pandemi med COVID-19. Den 11. marts 2020 var den dag, hvor livet i Danmark blev vendt på hovedet. Statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark ned, idet coronavirussen var kommet til landet. Det stod klart, at sygdommen skulle tages alvorligt. Konsekvenserne heraf er mange, og blandt andet har virksomheder måtte øge deres fokus på fejlfri hygiejne. Og heldigvis for det. Det har gjort, at forekomst af for eksempel skimmel er blevet minimeret i mange virksomheder.

Hvorfor er skimmel farligt?
Det øgede fokus på at eliminere skimmelvækst er positivt. Skimmel danner nemlig giftstoffer kaldet mykotoksiner. Det kan i værste tilfælde ende i, at mennesker får skade på indre organer, hjerneskader eller kræft grundet indtagelse af mykotoksiner. Det er altså klart, at det for fødevareproducenter bør være en ikke undervurderet fjende.

Hvorfor kommer der skimmel?
Skimmel har gode grobetingelser i modningsrum. Madvarer som langtidsmodnede oste, spegepølser, skinker med videre skal igennem en modningsproces, så de opnår den korrekte konsistens og det rigtige PH-niveau. Processen indebærer, at madvarerne frigiver meget væske og derfor fugt. Det giver gode grobetingelser for skimmel, da skimmel trives ved høj luftfugtighed. Skimmel er først i luften, men derefter kan det kontaminere madvarerene. Det resulterer i, at mange madvarere må kasseres. Det er en frustrerende omkostning - særligt når det kunne have været undgået. Ionisering af modningsrum kan derfor mindske madspild og forbedre omsætningen.

Hvordan virker ioniseringen?
Ionisering af modningsrum foregår ved, at din virksomhed får opsat et luftrensningssystem. Luften ioniseres ved at et eller flere atomer eller molekyler omdannes til en ion. Det sker ved, at tilføje eller fjerne ladede partikler som elektroner. Når det vedrører ionisering af luft, dannes ion-par, der består af en fri elektron og en positiv ion. Det aktiverede ilt binder de forurenende stoffer i rummet, hvorefter en oxidationsproces starter. Oxidationsprocessen skader cellestrukturen i skimmelsporer med videre, og resultatet er, at de bliver inaktive. Den aktiverede ilt fungerer altså som et desinfektionsmiddel.

Hvad skal du være opmærksom på?
Det er problematisk, hvis ioniseringen resulterer i for meget ozon. Derfor skal du være opmærksom på at vælge en producent, der har taget højde for det. Det er vigtigt, at de tilladte mængder af ozon overholdes, da for meget ozon kan betyde åndedrætsbesvær, forekomst af astma og skade på lunger for de ansatte.

Ren luft uden kemi
Denne smarte teknologi kan sørge for at desinficere luften med naturens egne metoder og derfor uden kemi. Så hvis du ønsker at spare penge på rengøring og madspild, kan denne løsning være noget for dig og din virksomhed. Med ionisering kan du reducere både skimmel, gær og bakterier i modningsrum. 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.078