23948sdkhjf

Prounit Frames gør drikkekartoner klar til genanvendelse

| Medlemsnyhed | Indrykket af Erhvervshus Midtjylland

En ny opfindelse er udviklet under pandemien hos Prounit Frames, som nu søger patent. Undervejs har Erhvervshus Midtjylland gjort en forskel. 

Der er kommet noget godt ud af Corona hos Prounit Frames i Randers. Virksomheden har brugt krisen til at udvikle en teknologi, som direktøren forventer, kan eksporteres til hele verden.

Da pandemien ramte, måtte virksomheden fyre hver 4. af de 12 medarbejdere, for virksomheden blødte penge ifølge adm. Dir. Michael Kristensen. Udfordringen var at holde skindet på næsen, indtil pandemien var ovre.

Direktøren var med til at starte virksomheden i 2019 for at udvikle produkter til mejeribranchen. Nu skulle han tjene penge på en ny måde. Men det måtte ikke koste noget, så han købte billige havetønder i et byggemarked og gik i gang med at eksperimentere med at skille drikkekartoner ad i pap, plastik og aluminium.

Der blev for alvor fyret op under udviklingsarbejdet, da han efter forslag fra Erhverv Randers kontaktede Erhvervshus Midtjylland.

”Henrik Skou kom hurtigt og koblede mig op på kontakter i plastikverdenen. Han anbefalede at søge Innobooster om midler med hjælp fra en ekstern konsulent, som erhvervshuset finansierede”, fortæller Michael Kristensen.

Afgørende hjælp fra Erhvervshus Midtjylland
Ansøgningen resulterede i 800.000 kr. til bl.a. nye ansættelser, udviklingsomkostninger, og uvildige analyser. Hjælpen var afgørende for Prounit Frames.

”I dag har jeg et møde med Udenrigsministeriet, som Henrik Skou også har skaffet kontakt til. Han har rykket virksomheden vildt, og vi vil helt sikkert blive ved at bruge erhvervshuset. Jeg anbefaler dem varmt til alle iværksættere, jeg møder”, understreger Michael Kristensen.

I dag står en prototype og snurrer på virksomheden.

”Vi er lykkedes med at putte noget ind i den ene ende og få restprodukter, som er 100 procent organiske og kan genanvendes, ud i den anden ende”, siger han stolt.

Prounit Frames arbejder intenst med den første ordre til en svensk kunde, som har brug for at få genanvendt op til 20.000 tons drikkekartoner årligt.

”Vi har bygget en maskine, som både løser kundens udfordring med at genanvende og har lave driftsomkostninger, et lavt energiforbrug og kan være afskrevet på tre år. Det er et eventyr”, siger Michael Kristensen.

Han forventer stor efterspørgsel over hele verden.

”I løbet af et år har vi skabt arbejdspladser med vores teknologi. Og Randers er et testcenter for genanvendelse for hele verden, hvor vi bygger og tester anlæg, pakker dem i containere og sender ud i verden”, siger han.anders er et testcenter for genanvendelse for hele verden, hvor vi bygger og tester anlæg, pakker dem i containere og sender ud i verden”, siger han.

Skal vi hjælpe dig med at udvikle din forretning?
Kan din virksomhed følge med den digitale udvikling? Eller måske står du overfor at skulle optimere processer eller arbejdsgange i din produktion?  Erhvervshus Midtjylland står klar til at hjælpe dig - gratis!

Medlemsnyhed

Indrykket af
Erhvervshus Midtjylland

Åbogade 15
8200 Aarhus N
Danmark
Erhvervshus Midtjylland

Send til en kollega

0.063