23948sdkhjf

Kan nødvendige aktiver altid holdes fri for udlæg?

| Medlemsnyhed | Indrykket af TVC Advokatfirma

I visse tilfælde gælder særlige regler.

Hvis et aktiv er en nødvendig del af et simpelt hjem, er det omfattet af trangsbeneficiet. I så fald, kan der ikke foretages udlæg i det.

Et aktiv kan efter sin funktion være omfattet af trangsbeneficiet. Det kan for eksempel være en seng.  Aktiver med en sådan funktion kan samtidig have en værdi, som langt overstiger den gængse pris for aktiver af den pågældende slags. Der kan f.eks. være tale om en håndsyet seng, som er stoppet med udsøgte naturmaterialer. I den slags tilfælde er det spørgsmålet, om nødvendige aktiver altid kan holdes fri for udlæg. 

TVC Advokatfirmas specialister i insolvens og rekonstruktion belyser emnet i artiklen: 'Udlæg i værdifulde men nødvendige aktiver'. Spørgsmålet er i øvrigt omtalt i bogen Eksekutionsret af advokat og professor Anders Ørgaard, TVC Advokatfirma.

I TVC Advokatfirmas afdeling for insolvens og rekonstruktion har vi omfattende erfaring med området, og vi tilbyder en uforpligtende rådgivende samtale. Kontakt os på mail: tvc@tvc.dk eller tlf. +45 70 11 08 00. Så vil du blive stillet videre til den relevante medarbejder. 

Medlemsnyhed

Indrykket af
TVC Advokatfirma

Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
Danmark
TVC Advokatfirma

Send til en kollega

0.062