23948sdkhjf

Kender du én, der har brug for hjælp til sit alkoholforbrug?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

At være i business kan fra tid til anden være hårdt. Dette har vi alle forskellige måder at håndtere. Ikke desto mindre er nogle af disse måder bedre og sundere end andre metoder.

Atter findes der visse mekanismer, der kan ende ud i direkte usundt og farligt misbrug. Kender du en på din arbejdsplads eller via andre relationer, der virker til at have et bekymrende forhold til alkohol, kan du her læse mere om, hvordan du bedst håndterer situationen. 

Du kan være et afgørende led i kæden imod bedring
Står man i en situation, hvor man er ramt af problemer med alkoholafhængighed, kan det være en stor byrde, der er svær at bryde fri af. Ligeledes kan det være svært selv at åbne op eller søge hjælp for sine problemer. Netop af den grund kan du som udefrastående være en vigtig medspiller, når det handler om at lade den bekymrende adfærd få den hjælp, der er behov for. Det er dog også en svær situation for dig at stå i, hvorfor det kan være rart at sætte sig grundigt ind i, hvordan man bedst håndterer alkoholafhængighed hos pårørende, kollegaer eller andre ansatte. 

Der findes forskellige tilbud fra forskellige udbydere af behandling. For eksempel er det i mange tilfælde muligt at ringe ind til et behandlingscenter, hvor du som pårørende kan modtage motivationsrådgivning. Dette indebærer, at de kan være med til at rådgive dig om, hvordan du bedst håndterer situationen overfor den person, du ønsker at give et skub i den rigtige retning. Et behandlingscenter som Mollen.dk tilbyder udover alkoholbehandling og rådgivning for eksempel også denne førnævnte type af motivationsrådgivning til pårørende. 

Skab en god og åben dynamik på arbejdspladsen
Udover at ringe efter råd og at forsøge at give det rette skub, når problemerne synes at være opstået, har mange arbejdspladser også gavn af at have fokus på en åben dynamik, hvor der er plads til også at lufte frustrationer og at være forstående overfor hinanden. Dette kan hjælpe på en lang række af punkter, og altså ikke blot være forebyggende overfor, at nogle adopterer uhensigtsmæssige strategier udenfor arbejdstiden til at håndtere stress, jag og pres, samt hvad der ellers måtte fylde meget for tiden. 

Det kan være grænseoverskridende at lave ændringer af omfattende karakter i arbejdskulturen, men også små tiltag har deres ret. Det vigtigste er, at de ansatte har det godt i arbejdsmiljøet og har mulighed for at føle sig hørt, hvis der skulle opstå utilsigtede problemer. 

Mange kan have gavn af alkoholbehandling
Flere end man skulle tro har problemer med afhængighed af alkohol, og netop af den grund kan det være vigtigt at have en åbenhed omkring emnet. Dette er med til at modvirke, at temaet bliver endnu mere stigmatiseret, end det måske allerede i forvejen er. Dette er en indsats, der kræver, at der sættes ind med en indsats om åbenhed og forståelse, således at folk kan komme deres problemer til livs, både nu og på lang sigt.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.156