23948sdkhjf

Tag imod input udefra

| Medlemsnyhed | Indrykket af GTS-foreningen

Udvikling eller afvikling. Det er de to muligheder, virksomheder står med, mener CEO i BM Silo, Dorte Zacho Martinsen. Selv har hun valgt det første, og det sker i tæt samarbejde med GTS-institutter.

”Det betyder ufatteligt meget for en virksomhed som min, at GTS-institutterne har så fagligt dygtige mennesker med dybe kompetencer inden for specifikke fagområder. De har hjulpet os videre og i gang med nye innovative aktiviteter – og så er de rigtig gode til at udfordre os i forhold til det, vi gør”, fortæller Dorte Zacho Martinsen.

Daglig drift tager opmærksomheden
Som mindre virksomhed er det nødvendigt at fokusere på den daglige drift, på medarbejderne og kunderne. Derfor kan forretningsudvikling være en udfordring, og det har Dorte Zacho Martinsen fuld forståelse for. Alligevel er virksomheder nødt til at finde tid til udvikling og her det godt, at det er muligt at få sparring ude fra.

”Alle virksomheder må på et tidspunkt beslutte, om de vil udvikle eller afvikle. Det gode er, at hvis man vil udvikle, så er der fantastiske muligheder i erhvervs- og innovationsfremmesystemet bl.a. hos GTS-institutterne. Og spørger du mig, så har man ikke råd til at lade være”, siger Dorte Zacho Martinsen.

Flere GTS-institutter i spil
Dorte Zacho Martinsen har benyttet Alexandra Instituttet til at få et generelt input til innovationspotentialet i virksomheden. Teknologisk Institut har bidraget med viden om robotteknologi og FORCE Technology har bidraget med en ny certificering af virksomhedens siloer.

Desuden har BM Silo været igennem et udviklingsforløb med FORCE Technology i regi af Servitize.dk, hvor det handler om at forretningsudvikle igennem serviceinnovation. For BM Silo kom service til at handle om dataudtræk og udvikling af ”den intelligente silo”. Konkret er det sket ved at bygge et digitalt lag oven på de eksisterende siloer plus ved udvikling af en ny ”tørresilo”. Den første er allerede tilføjet virksomhedens salgsliste i januar i år, og de første ordrer er kommet ind.

”Med den intelligente silo får kunden via overvågning af det, der er inde i siloen, tilført data. Det kan være om fugt, temperatur, vægt m.m. og de kan forudse, om der kan gå forrådnelse i tingene, og hvad faren er, hvis de ikke gøre noget. Det giver også værdi for os, fordi vi kan produktudvikle ud fra faktiske data, og den viden kan vi bruge til at optimere vores måde at designe på”, fortæller Dorte Zacho Martinsen.

Effekt af GTS-samarbejder
Når Dorte Zacho Martinsen bliver spurgt om effekten af et innovationssamarbejde med GTS-institutterne tøver hun ikke.

”Vi har stor effekt ud af at samarbejde med GTS-institutter. Vi rykker os et kvantespring hver gang. Uanset om samarbejdet har været med Teknologisk Institut, Alexandra Instituttet eller FORCE Technology. Jeg vil gå så langt som til at sige, at de har gjort, at jeg kan have en produktionsvirksomhed i Danmark, som er global konkurrencedygtig. Hvis jeg ikke havde udviklet virksomheden i samarbejde med GTS-institutterne, tror jeg ikke, at BM Silo havde været der i dag”, siger Dorte Zacho Martinsen.

Læs hele artiklen her

Foto: Lånt af BM Silo

Medlemsnyhed

Indrykket af
GTS-foreningen

Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Danmark
GTS-foreningen

Send til en kollega

0.109