23948sdkhjf

Har du plads til 10 skraldespande?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Columbus A/S

Regeringen har meldt ud, at fra den 1. juli 2021 skal danskerne sortere 10 typer affald: mad, papir, pap, metal, glas, plast, tekstil, mad og -drikkekartoner, restaffald og farligt affald.

Af: Per Løkke Lindhøj, Senior Business Consultant (Data & Analytics), Columbus.

Aftalen er en del af den første klimahandlingsplan, der skal bidrage til, at Danmark når målet om en CO2-reduktion på 70 procent i 2030.

Vi, i Columbus, støtter op om disse mål og denne handlingsplan, som falder godt i tråd med en af vores udvalgte FN’s verdensmål, nemlig nr. 13: Climate Action.

Ved at affaldssortere, nedbringer vi CO2 aftrykket. Affaldsaftalen skulle medføre en reduktion på 0,7 millioner ton af Danmarks udledning af drivhusgasser i 2030. Kilde: TV2 

Men er du i stand til at måle på hvor meget affald der bliver sorteret, hvor meget af hver type affald der bliver sorteret og hvor meget der bliver sorteret forkert?

Prøv at se nedenstående Dashboard, der er lavet i Microsoft Power BI. Her kan du nemt få et overblik over de ti forskellige affaldstyper og samtidig se hvor langt din virksomhed er fra jeres samlede mål. 

Dashboardet kan hjælpe med at måle affald på mange niveauer. Det kan nemt tilpasses den enkelte bruger, så man som bruger kun ser relevante data.

Tag f.eks. en butikskæde med en god mængde butikker rundt om i landet. Her kunne hver butik operere med deres eget dashboard med relevante affaldstyper og dermed data, så de hele tiden kan følge med i udviklingen af deres mål for affald.

I det fiktive eksempel på billedet forneden er der sorteret efter en butik, som er placeret i Hovedstaden og hvor affaldet er målt efter lille container type. Et nemt og overskueligt Dashboard, men med SÅ stor værdi overfor den enkelte butik.

Butikskæden får adgang til de samme oplysninger. Data fra de enkelte butikker samles i et overordnet Dashboard, så man kan bidrage med de samlede data til et ’større’ pulje i f.eks. en kommune.

Som nævnt, har vi i Columbus, dedikeret os til at gøre en ekstra indsats for at indfri FN’s verdensmål nr. 13: Klimaindsats. Her har vi også bygget et Dashboard i Power BI, hvor man kan monitorere sin klimaindsats på alle niveauer.

Du kan læse mere om løsningen i min kollega Henrik Rasmussens blogindlæg.

Så, ALLE kan være med, når det kommer til at måle på de 10 forskellige affaldstyper, men spørgsmålet er: Ved du hvordan?

Det kan vi svare på. Kontakt os i dag, hvis du vil vide hvordan. Der er ingen grund til at vente, da handlingsplanen trædes i kraft lige om lidt.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Columbus A/S

Lautrupvang 6
2750 Ballerup
Danmark
Columbus A/S

Send til en kollega

0.063