23948sdkhjf

3 gode råd til en bedre el-aftale

| Medlemsnyhed | Indrykket af European Energy Insurance ApS

Vi arbejder for at hjælpe virksomheder med sikre sig en bedre og billigere el-aftale, der giver dem den helt rette energiløsning. Du får herunder 3 gode råd til, hvordan dig og din virksomhed kan tegne en bedre el-aftale.

Hos European Energy Insurance oplever vi, at flere virksomheder ikke har et solidt kendskab til elmarkedet og dets uforudsigeligheder, når det kommer til de variable elpriser og mulighederne i forbindelse med at tegne en billig el-aftale. Hvis du er én af dem, kan du med fordel læse vores 3 gode råd til, hvordan du kan sikre virksomheden en bedre og billigere el-aftale.

Tjek elprisens udvikling
Som et af de mest volatile markeder i verden kan det rette tidspunkt med den billige elpris pr. kWh ses som rent gætteri. Elpriserne påvirkes af flere udefrakommende faktorer, som blandt andet vindmølleproduktion, de termiske forhold og markedsøkonomi. De variable elpriser skal derfor anskues som en upåvirkelig størrelse, som du og jeg ikke har indflydelse på.

Elmarkedets historiske data viser, at den gode og billige elpris til tider kan variere, og derfor er det væsentligt, at man holder sig opdateret på, hvordan den variable elpris udvikler sig. På den nordiske elbørs, Nord Pool, finder du den aktuelle elpris time for time, som fastsættes på baggrund af udbud og efterspørgsel. Prisen på el pr. kWh, som du finder på Nord Pool, kan du bruge til at undersøge, hvorvidt din el-leverandørs bud på en billig elpris er reel.

Hvilken el-aftale kan bedst betale sig lige nu og her?
Der findes to forskellige måder at tegne din virksomheds el-aftale på – fastpris-aftale og spot-aftale. Der er både fordele og ulemper ved begge el-aftaler, men i sidste ende handler den gode el-aftale om, hvordan elmarkedet udvikler sig, da elprisernes svingninger har indvirkning på hvilken el-aftale, der bedst kan betale sig for virksomheder at tegne.

Elprisernes udvikling fra år 2014 til 2018, hvis data kan findes her, viser, at spot-aftalen i 2014, 2015, 2016 og 2017 har været en bedre el-aftale end fastpris-aftalen. Dette giver et billede af elmarkedets uforudsigeligheder, da elprisernes svingninger påvirker den gode el-aftale. Det er derfor væsentligt, at dig og din virksomhed har kendskab til elprisernes udvikling suppleret med den helt rigtige rådgivning omkring virksomhedens el-indkøb.

Sørg for få den rette rådgivning til el-indkøbene
Hos European Energy Insurance oplever vi, at flere virksomheder grundet elprisernes svingninger oplever store økonomiske konsekvenser, da deres ellers gode el-aftale pludselig bliver en dårlig. I denne sammenhæng er det væsentligt at lade sig rådgive af en reel sparringspartner, der kan sikre jer en billig elpris og samtidig undgå overpriser. Så tænker du nok, hvordan kan det lade sig gøre?

En energiforsikring som et supplement til din virksomheds el-aftale er den sikreste løsning, da I med en energiforsikring tegner en MAX-pris, der sikrer jer mod overpriser og samtidig sørger for, at I tager del i et prisfald på elmarkedet. Gennem en energiforsikring får I glæde af os som rådgivende funktion, der har fokus på jeres behov og altid står klar til at hjælpe med el-indkøbene.

Ring eller skriv allerede i dag og find ud af, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med en bedre el-aftale på +45 96 82 82 81 og info@euroei.com.


Kommentarer

Chris Sørensen
Det kan virkelig gøre en forskel i det lange løb. Især når ens virksomhed afhænger af forskelligt brug af el og andre lignende materialer. Tak for et godt indspark. Man kan for eksempel også læse mere på Energistyrelsens side: https://ens.dk/ansvarsomraader/energi-kl...
Chris, https://gaudium.dk/

Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
European Energy Insurance ApS

Østre Alle 102
9000 Aalborg
Danmark
European Energy Insurance ApS

Send til en kollega

0.085