23948sdkhjf

Ejerforening reducerer støjen med nye altaner

| Medlemsnyhed | Indrykket af Alument

Støj er et alvorligt samfundsproblem. På HC Ørstedsvej på Frederiksberg har en ejerforening fundet deres egen løsning på problemet med et altanprojekt, der lukker af for støjen.

HC Ørstedsvej er en af Frederiksbergs mest trafikerede veje, hvor trafikken ofte kan høres langt inde i stuerne. I nummer 25-27 har beboerne længe kæmpet med støjen, der ikke blev mindre af en tankstation i stueetagen. Så da tankstationen blev solgt til Salling Group, gav det en mulighed for at gentænke ejendommens facade og få bugt med den værste støj.  

Tegnestuen Lokal blev sat på opgaven og foreslog en løsning, hvor svalegangen blev udvidet med nye opholdszoner i form af altaner.

-       Altaner er ofte individuelle rum, som hører til den enkelte lejlighed. Vi foreslog et design, hvor vi satte altaner på den anden side af svalegangen vendt mod det offentlige rum. På den måde ville du møde dine naboer mere, og der ville opstå et større fællesskab mellem beboerne, siger Christopher Carlsen fra Tegnestuen Lokal.

Det nye design bryder den monotone betonfacade og giver ejendommen et mere imødekommende udtryk. Altanerne vender mod øst og er placeret forskudt fra etage til etage, så der er plads til små grønne bede, der kan ses fra altanen, ligesom beboerne får deres egne små grønne bed til krydderurter ved altanen.

-       Det er en meget hård betonbygning, som nu får et blødere og mere humant udtryk. Udover altanerne får beboerne også en ny fælles tagterrasse, siger Christopher Carlsen.

Altaner med foldeglas

Altanerne bliver inddækket med foldeglas fra Alument, så uderummet kan tages i brug i en længere periode af året. Om foråret og efteråret skærmer glasset mod vinden, mens det kan foldes til side på varme sommerdage. I projektet på HC Ørstedsvej har foldeglasset desuden den store fordel, at det dæmper støjen fra trafikken på vejen.

-       De fleste vælger foldeglas for at skabe læ mod vinden og forlænge altansæsonen. Men foldeglasset beskytter også mod støj. På projektet på HC Ørstedsvej reducerer foldeglasset støjen med 12 dB. Det svarer til svarer til en reduktion i lydenergien med en faktor 12. Så selv små reduktioner kan have stor betydning for støjniveauet, siger Lars Bomholt fra Alument, der leverer 50 altaninddækninger med etagehøjt foldeglas til projektet.

Totalentreprenør på projektet er Amstrup & Baggesen Entreprise, Odense der også bygger en ny moderne Nettobutik i stueetagen, hvor benzintanken lå førhen. Projektet er udviklet i samråd med Salling Group, der i samråd med Tegnestuen Lokal har videreudviklet ideoplægget til den ny facade.

Illustration: Tegnestuen Lokal

Læs mere om Aluments altaner med foldeglas her: https://alument.dk/altaner/altaner-med-foldeglas/altaner-med-foldeglas/


Kommentarer

peter eierdal
Tillykke, 'Lokal'. Arkitektur er bl.a. når 2+2=5, og det er lykkedes her, synes jeg: "...altaner på den anden side af svalegangen vendt mod det offentlige rum. På den måde ville du møde dine naboer mere".

Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Alument

Karetmagervej 19A
7000 Fredericia
Danmark
Alument

Send til en kollega

0.094