23948sdkhjf

Siemens ET 200 er svaret på de decentrale enheder

| Medlemsnyhed | Indrykket af Siemens A/S

Der er igennem de sidste år kommet en række nye moduler til ET 200SP. Nu er alle afløsere for ET 200S-familien på plads. Men hvad er det så for nogle fordele, du får med den nye serie?

En af de helt store fordele med ET 200SP er, at alle modulerne kan skiftes, mens stationen arbejder videre. Det er altså kun den enkelte enhed, der bliver berørt.

Diagnosen skal du ikke bruge arbejdstid på – det er noget, der bare er der, uden at der skal laves ekstra programmering.

ET 200SP er i øjeblikket ved at blive opdateret, så de kan benyttes helt ned til -20 ºC som standard og op til +60 ºC. Hvis det ikke er nok med dette temperaturområde, kan der benyttes Siplus-enheder der har et temperaturområde fra -40° til +70 °C.

ET 200SP er ekstrem kompakt. Du får op til 16 kanaler pr. elektronikenhed. Alle analoge signaler har en opløsning på 16 bit. På en station kan der blandes standardmoduler med Safety-moduler. Det samme er også muligt med den nye generation af motorstartere helt op til 5,5 kW.

Der findes desuden flere teknologimoduler, der fx kan benyttes i forbindelse med Sinamics-frekvensomformere og Simotion-servoløsninger. Der kan også leveres forskellige interface-adaptere, som kan benyttes i netværkskommunikationen, fx RJ45-, SCRJ- eller LC-fiberoptikinterfaces.

I rækken af ET 200SP base moduler, er der nu kommet et basemoduler der kan benytte op til tre RJ45-interfaces. Bestillingsnr.: 6ES7155-6AU30-0CN0. Vær opmærksom på, at der skal bestilles 2x Busadaptere.

Vi har også præfabrikerede terminaler med ledninger på tre meter. Ledningerne er nummereret med +/- samt 1-16. Tag kontakt til Technology Specialist Michael Nielsen, hvis du ønsker at benytte sådan en løsning.

Tip: Når du anvender TIA Selection Tool, så er du sikker på, at moduler og sokler altid passer sammen.

Den gamle serie udgår

Udfasningen af ET 200S begynder 1.10.2020. ET 200S vil stadigvæk kunne bestilles i en årrække fremover, men til en højere pris. Så hvis du har standardiseret dine løsninger på ET 200S, bør du overveje at gå over til ET200SP snarest.

De andre ET 200 serier

ET 200MP opbygges med S7-1500-periferi-moduler og kan i dag erstatte ET 200M med S7-300-moduler. De tekniske data er de samme som for ET 200SP, men du kan stort set konfigurere med det dobbelte antal I/O med ET 200MP i forhold til ET 200SP. ET 200MP er også den enhed, du skal benytte, hvis du ønsker at udvide en central styring til flere rækker.

ET 200eco PN er nu kommet som en I/O-enhed, der kan benyttes som Safety I/O og altså indgå i sikkerhedskredse. Som tilslutning for de enkelte følere og handleorganer benyttes M12-stik, og tæthedsklassen er op til IP67. ET 200eco PN er opbygget i et robust metalhus.

ET 200AL Assembly Line er IP67-enheder, der er i plastbyggeform. Tilslutningerne er baseret på M8- og M12-stik, og der er et stort udbud af forskellige signalgivere, som kan tilsluttes til ET 200AL-masteren. Mastersystemet er enten et dedikeret mastermodul, eller det kan være et mastermodul, der benyttes i en ET 200SP. Der kan konfigureres op til 16 enheder på hver ET 200AL-streng. Denne løsning egner sig især til montagelinjer, transportsystemer, bestykningsanlæg o.l.

Vil du vide mere, kontakt Technology Specialist Michael Nielsen Tlf.: 21 20 74 93 

Vil du modtage fagspecifikke nyhedsbreve fra Siemens?

Siemens har tre elektroniske nyhedsbreve – InstallatørNyt, InstrumenteringsNyt og Totally Integrated Automation NYT. Alle nyhedsbrevene er fyldt med spændende produktnyheder, inspirerende cases, lærerige arrangementer, effektive tips og tricks, attraktive konkurrencer, nye digitale features m.m.

Tilmeld dig her: www.siemens.dk/news

Medlemsnyhed

Indrykket af
Siemens A/S

Borupvang 9
2750 Ballerup
Danmark
Siemens A/S

Send til en kollega

0.062