23948sdkhjf

Færdig beton og dens logistiske udfordringer: at forvente det uventede

| Medlemsnyhed | Indrykket af AMCS Denmark A/S

At transportere færdig beton kan på nogle måder minde om at gå på line. Hvert eneste skridt i processen skal sidde lige i skabet.

Færdig beton er et letfordærveligt produkt, hvilket gør det særligt komplekst at levere en høj kvalitet til ens kunder. Du kender sikkert allerede de udfordringer der er, når man producerer og leverer færdig beton, men lad os lige opremse dem alligevel. At danne sig et samlet overblik, kan ind i mellem give et anderledes perspektiv på hvordan man skal håndtere udfordringerne.

At transportere færdig beton kan på nogle måder minde om at gå på line. Hvert eneste skridt i processen skal sidde lige i skabet. Det kan godt være, at du modtager utallige ændringer til en ordre, lige indtil sidste minut, men det er ingen undskyldning. Det forventes stadigvæk, at du leverer til tiden. Er en af dine biler eller mixere gået i stykker? Held og lykke med det, men betonen skal stadig leveres.

Færdig beton har mange krav. Du skal bl.a. sørge for at forholdet mellem vand og cement, luftindholdet og homogenitet forbliver i den korrekte tilstand. Misser du dit stramme tidsvindue for levering pga. uforudsete omstændigheder, så som traffik, vil den færdige beton størkne op til to timer efter batchprocessen, hvilket gør materialet ubrugeligt.

Når transporten ikke går som planlagt og du ikke er forberedt, forsvinder dine marginer. Biler der ikke er i drift, brændstof, og selvfølgelig det beton der ikke leveres til tiden udgør alt sammen en ekstra udgift. Jo større din virksomhed er, jo flere fabrikker du har, jo større mængder af færdig beton der produceres, desto højere driftsomkostninger har du jo så også.

Alt dette lægger et stort pres på din transport- og logistikafdeling, for at de skal levere til tiden. Derfor er det nødvendigt at din transport planlægges ned til det sidste minut og organiseret så den også eksekveres effektivt. Men hvordan lærer man at forvente det uventede i sin planlægning? Det har selvfølgelig ikke altid været muligt. Forsinkelser og ændringer i sidste øjeblik er kernen – og ’at lære at forvente det uventede’ er den største udfordring når det kommer til færdig beton.

Selvom du ikke altid kan planlægge dig ud af udfordringerne, så kan de rigtige værktøjer hjælpe dig med at arbejde agilt og i realtid, med det samme at dine problemer opstår. Det handler om at optimere din flåde af lastbiler og forbedre præcisionen af dine transporter, så du kan levere en god kundeservice, samtidig med at du holder dine driftsomkostninger i bund. Det kommer måske som en overraskelse, men der er rent faktisk en løsning.

Læs resten af indlægget på vores hjemmeside for at lære, hvad løsningen er.

Lær mere om hvad AMCS kan gøre for din virksomhed.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
AMCS Denmark A/S

Hejrevej 34 D, 3. sal
2400 København NV
Danmark
AMCS Denmark A/S

Send til en kollega

0.078