23948sdkhjf

Ny udgivelse: Performanceregnskab for GTS-net 2019 

| Medlemsnyhed | Indrykket af GTS-Godkendt Teknologisk Service

I performanceregnskabet er der en status på centrale nøgletal for GTS-institutterne. Der er en gennemgang af aktiviteter og en række eksempler på, hvordan dansk erhvervsliv samarbejder med GTS-institutterne.

For at illustrere betydningen af arbejdet for danske virksomheder, indeholder regnskabet fem virksomhedscases.

Læs bl.a. om

-          Hvordan COWI har glæde af DHI’s MIKE21 modeller, der simulerer strømninger og bølger i naturen samt FORCE Technologys skibssimuleringsmodeller og faciliteter.

-          ”Minisnifferen” der er et målesystem til droner og helikoptere, som måler skibes udledning af bl.a. svovl, og som er udviklet af den danske startup-virksomhed Explicit. I udviklingsforløbet har Eksplicit haft et tæt samarbejde med FORCE Technology.

-          Michael Lundbech A/S der har fået smag for at deltage i FoU-projekter, og som bruger projekterne strategisk til at forbedre og forfine deres ydelser. Det er bl.a. sket i samarbejde med DFM.

-          PASCHALL Danmark A/S der samarbejder med Alexandra Instituttet om udvikling af en App, der gør tegninger på byggepladsen levende.

-          Hvordan ETV-tests (Environmental Technology Verification) baner vejen for nye miljøteknologier. Teknologisk Institut har bl.a. udført en ETV-verifikation for den danske virksomhed Re-Match, som betyder, at virksomheden hurtigere kan få lokale miljøgodkendelser.

Regnskabet indeholder desuden en række figurer og data, hvor det er muligt at se udviklingen de sidste fem år.

”En af de vigtigste opgaver for GTS-institutterne er at bringe teknologisk viden bredt i anvendelse i dansk erhvervsliv for at styrke virksomhedernes konkurrenceevne. Derfor glæder det os, at der sidste år var en stigning i antallet af private virksomhedskunder - især blandt små virksomheder med under 50 ansatte”, siger direktør i GTS-foreningen, Ragnar Heldt Nielsen.

Centrale tal for 2018

  • Den samlede omsætning i GTS-nettet var på 3.6 mia. kr.
  • Resultatkontraktomsætningen var på 357 mio. kr.
  • GTS-institutterne havde 18.951 unikke, danske kunder. Af dem var 16.663 private virksomhedskunder, 1.072 var offentlige institutioner og virksomheder og 1.216 var privatpersoner og foreninger
  • GTS-institutterne indgik i 666 danske og udenlandske forsknings- og udviklingsprojekter og havde 1.205 samarbejdsrelationer til forskningsinstitutioner i ind- og udland.
  • GTS-nettet havde 33.700 kursister og 6.500 kursuskunder i Danmark

Læs mere her

Foto: FORCE Technology

 

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Danmark
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Send til en kollega

0.094