23948sdkhjf

Persondata - update 2019

| Medlemsnyhed | Indrykket af DANSK ENERGI

Har I helt styr på, hvordan I skal og må behandle data om jeres kunder? Kurset stiller skarpt på de elementer i persondataretten som fortsætter og på alt det nye i persondataforordningen.

Persondataordningen kom fra den 25. maj 2018 til at betyde, at bødeniveauet for overtrædelse af reglerne om persondata kan komme helt op i 20 millioner Euro eller 4 % af en virksomheds globale årlige omsætning. Herudover skærper persondataforordningen de nugældende regler om behandling af personoplysninger.
De fleste virksomheder er allerede langt i deres implementering af de nye regler i deres forretningsprocesser. Men mange spørgsmål er stadig ubesvaret – og på mange områder er end ikke myndighederne parate med et klart svar.
På kurset vil vi derfor også stille skarpt på de branchespecifikke områder, hvor det kan være svært at komme helt i mål.

På kurset vi du bl.a. få svar på:

  • Hvilke oplysninger, må I behandle om jeres kunder? Hvad fx med cpr?
  • Hvilke oplysninger om jeres kunder, må I videregive til øvrige elselskaber og til offentlige myndigheder?
  • Hvem i jeres organisation må have adgang til oplysninger om kunder?
  • Hvad gælder om data fra datahub'en? Og hvem er dataansvarlig?
  • Hvilken betydning har engrosmodellen for håndtering af persondata?
  • Hvad kan I bruge målerdata om kunderne til?
  • Hvordan sikrer I dataene mod misbrug?
  • Hvad skal I være opmærksomme på ved forbrugsafregning og restanceinddrivelse?
  • Og har I styr på kundernes rettigheder?

Vi vil desuden se på hvilke initiativer/problematikker inden for implementering af persondataforordningen i branchen Dansk Energi har set på.

I forhold til persondataforordningen vil vi bl.a. fokusere på nye tiltag såsom:

  • Privacy by design
  • Privacy impact assesment/konsekvensanalyser
  • Databehandleraftaler
    Øgede krav til dokumentation
  • Flere rettigheder til de registrerede personer
  • Håndtering af brud på persondatasikkerheden

På kurset vil vi naturligvis se på de seneste vejledninger på området fra henholdsvis Datatilsynet og justitsministeriet samt på forslaget til ny persondatalov, som endnu ikke er vedtaget i Folketinget.

Undervisere: Advokat Charlotte Kunckel, Horten, Mathilde Øelund Salskov Jensen, Dansk Energ.

Målgruppe: Jurister, ledere, administrative medarbejdere m.v. hos elhandels- og netselskaber. Udbydere af tele- og internettjenester kan også med fordel deltage i kurset. De særlige regler for håndtering af persondata på teleområdet, vil dog kun svagt blive berørt.

Læs mere og tilmeld dig her

Medlemsnyhed

Indrykket af
DANSK ENERGI

Vodroffsvej 59
1900 Frederiksberg C
Danmark
DANSK ENERGI

Send til en kollega

0.121