23948sdkhjf

Nye lovkrav i Polen

| Medlemsnyhed | Indrykket af Microsolutions A/S

Er din virksomhed til stede i Polen? Så anbefaler vi, at have fokus på de nye lovkrav, som træder i kraft allerede i forbindelse med 2019 regnskabsaflæggelsen. Ændringerne er væsentlige og har konsekvenser - også for dit administrative system.

Vigtigt for alle danske virksomheder med datterselskaber i Polen:
Den 1. januar træder der ny lovgivning i kraft i Polen – også med konsekvenser for 2019 regnskabsaflæggelsen.

Vi anbefaler at få fokus på ændringerne allerede nu og få de administrative løsninger tilpasset, så de kan leve op til lovkravene.

Den nye lovgivning
Kravene i de nye love som kan have konsekvenser for dine aktiviteter i Polen og for dit administrative system er følgende:

Split deponerings moms
Den polske moms har altid været kompleks og nu tilfører man obligatoriske momsdelte betalinger kendt som split betalinger. Det sker primært for at bekæmpe momssvig og momskarruseller. Virksomheder der opererer i Italien er bekendte med processen, men i Polen har man valgt et mere vidtgående koncept.

SAF-T Filformat til aflægning af moms
Der skal opsættes et nyt filformat til aflægning af momsen.

IFRS 3 Ændringer ved Opkøb og fusioner
Nye retningslinjer for M&A og opgørelse og behandling af aktiver ved overtagelse. De har betydning forFair Value samt Goodwill og impairment test på level 1,2 og 3.

Indregning af omsætning
I forbindelse med IFRS 15 gældende fra regnskabsåret 2018, skal man være ekstra opmærksom i Polen og hvorledes omsætning beregnes.

IFRS 9 Immaterialle anlægsaktiver
Introduktion af IFRS 9, kan give udfordringer ifm. R&D i Polen

IAS 2 Lager / Inventory Fair Value
Polsk artikel 34 af ACT er forskellig i forhold til IAS 2 – Håndtering af fair value og lager modeller.

Knowhow og ekspertise fra Microsolutions
Spørg Microsolutions til råds. Vi kan bistå med knowhow og ekspertise indenfor regnskabsrelaterede spørgsmål i Polen samt sørge for de nødvendige tilpasninger i Dynamics 365 for Finance and Operations, Dynamics AX og evt. XAL.

Vil du vide mere?
Vil du vide mere om konsekvenserne af ændringerne i den polske lovgivning og kravene til dit administrative system, så skriv til os på kontakt@microsolutions.dk eller kontakt os på telefon +45 7560 2480. Vi tager gerne en uforpligtende dialog.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Microsolutions A/S

Emil Møllers Gade 41D, 8700 Horsens
Naverland 2, 2600 Glostrup
8700 Horsens
Danmark
Microsolutions A/S

Send til en kollega

0.078