23948sdkhjf

3G-netværket har talte dage

| Medlemsnyhed | Indrykket af DeltaM2M ApS

4G tegner sig for 72% af de samlede mobilforbindelser inden 2023 og har for længst overhalet 3G som Europas foretrukne teknologi, da 4G leverer bedre hastigheder og tilgængelighed.

Som følge heraf har 3G talte dage i Europa. Det bekræfter mange operatører, som forventer at deres 3G-netværk ikke længere vil være tilgængelige efter 2020.

Hvornår vil operatørerne begynde at lukke deres 3G-netværk ned?

Mange europæiske mobilnetoperatører har bekræftet, at de ikke længere vil udbyde 3G-netværk efter 2020. 3, Telenor Norge og Vodafone (hele Europa) har bekræftet, at de sigter mod at slukke 3G-netværket inden 2020. Andre, som f.eks. Orange Frankrig, vil følge lidt senere i henholdsvis 2021 og 2022 – alle andre europæiske operatører, forventes at følge disse tidshorisonter.

Andre regioner som Nordamerika og Asien har først lukket deres 2G-netværk, så hvorfor er det anderledes i Europa?

4G LTE kan alt hvad 3G kan, bare bedre og dækker de samme behov, så ingen er rigtig interesseret i 3G i Europa i dag. Genanvendelsen af nettet kan øge 4G LTE-netværket, det gør udfasningen af 3G-netværket attraktivt for teleoperatørerne. Dækningen vil gradvist blive dårligere og denne udvikling er allerede mærkbar. Teleselskaberne har brug for mastepladserne til de nye netværk, så efterhånden som markedet skifter over til andre netværk, mindskes belastningen på 3G nettet og teleselskaberne kan derfor tillade sig at udskifte antennerne.
2G-netværket har en god signaldækning, hvilket gør det til en bedre failover end 3G, og de fleste har en failover fra 3G til 2G-netværket, men man skal ikke glæde sig for tidligt – inden længe vil også 2G forsvinde ud. Men 2G er stadig meget brugt til M2M / IoT applikationer – faktisk nævner to tredjedele af operatørerne dette som en af grundene til fortsat at understøtte deres 2G netværk længere end 3G.

Læs hele artiklen her: 

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
DeltaM2M ApS

Kratbjerg 240
3480 Fredensborg
Danmark
DeltaM2M ApS

Send til en kollega

0.078