23948sdkhjf

Småsagsprocessen - Lettere og billigere at inddrive gæld

| Medlemsnyhed | Indrykket af SMVdanmark

En kunde betaler ikke sin faktura på 10.000 kr. Sender du sagen til inkasso? Måske er der en enklere - og billigere - metode.

Ofte dropper håndværksvirksomheder at inddrive mindre beløb i gæld fra kunder. Det er beskeden fra Domstolsstyrelsen, der har gennem en årrække har oplevet et kraftigt fald i brugen af den såkaldte ’småsagsproces’.

Det er dog både nemmere og billigere at inddrive gæld fra kunder via småsagsprocessen, end mange tror.

Hvis en kunde skylder dig fx 10.000-20.000 på en ubetalt faktura, sender du så kunden til inkasso? Eller forsøger du at få pengene hjem via en retssag? Mange vælger helt at droppe sagen og tage tabet, men det er ikke altid den bedste løsning.

”Sager med en værdi under kr. 50.000 kan enten anlægges som en såkaldt ’småsag’ ved den almindelige byret eller køres gennem som en inkassosag ved fogedretten, hvis ikke skyldneren har indsigelser mod kravet. Begge dele kan virksomheden selv gennemføre uden advokat, hvis man ønsker det”, siger chefjurist Peter Andersen fra SMVdanmark.

Alt for mange ubetalte fakturaer
Den såkaldte ’småsagsproces’ blev en mulighed for godt ti år siden efter ønske fra bl.a. SMVdanmark – dengang Håndværksrådet. På det tidspunkt var det nemlig uforholdsmæssigt dyrt og besværligt at anlægge en almindelig retssag, fordi der bl.a. er omkostninger til advokat. Og når det drejer som beløb på fx 2-10.000 kr., har det været så dyrt og bøvlet, at mange har valgt at opgive kravet.

”De mindre virksomheder er særligt udsatte for dette problem, og det er en stor belastning for en mindre virksomhed ikke at få penge hjem til tiden. Der er ikke nogen mirakelløsninger på denne problemstilling, men nemmere og billigere er det klart blevet, bl.a. fordi virksomhederne selv kan indbringe en sag for domstolene”, siger Peter Andersen.

Ønsker du at oprette en småsagsproces?
På SMVdanmarks hjemmeside kan du læse meget mere om kampagnen - og om hvad det koster og hvordan du kommer i gang. Læs videre her->>


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
SMVdanmark

Islands Brygge 26 - 1.sal
2300 København S
Danmark
SMVdanmark

Send til en kollega

0.094