23948sdkhjf

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

| Medlemsnyhed | Indrykket af SMVdanmark

Vil du støtte SMVdanmarks kampagne for en lovbestemt betalingsfrist på MAX 30 dage, så skriv under nu!

Skriv under her for en BtB-betalingsfrist på MAX 30 dage!

Har du ventet 60, 90 eller helt op til 120 dage på at få din betaling? Hvis ikke, så er du heldig, for næsten hver anden SMV er blevet mødt med betalingsfrister på mere end 30 dage.

”Alt for mange små og mellemstore virksomheder bokser med kunder, der kræver lange betalingsfrister. Det presser dem på deres likviditet og hæmme dem i deres vækst. Det er simpelthen ikke FAIR, at store virksomheder bruger de mindre som en gratis kassekredit,” siger Jakob Brandt, vicedirektør i SMVdanmark 

Støt sagen med din underskrift!
SMVdanmark har samlet mange underskrifter, men vi har også brug for din underskrift.

Skriv under her for en BtB-betalingsfrist på MAX 30 dage!

Underskrifterne bliver ved kampagnens afslutning afleveret til erhvervsminister Rasmus Jarlov for at synliggøre problemet over for Folketinget og vise opbakningen til fair betalingsvilkår samt stille et lovkrav om en BtB-betalingsfrist på MAX 30 dage. Underskrifterne bliver ikke offentliggjort derudover.

Derfor er en lovændring nødvendig
SMVdanmark har søsat en kampagne for at få ændret loven, så betalingsfrister mellem virksomheder maksimalt kan være på 30 dage. For selvom udgangspunktet for betalingsfrister i dag er 30 dage, så indeholder loven et par undtagelser. Parterne kan aftale en længere betalingsfrister, hvis sælger udtrykkeligt har godkendt betalingsfristen, og hvis betalingsfristen ikke er urimelig over for for sælger.

”Problemet med de nuværende undtagelser i loven er, at der er et ulige magtforhold mellem virksomhederne, og det udnytter de store virksomheder over for de mindre leverandører. Så der er reelt ikke tale om en frivillig aftale. De store virksomheder dikterer bare de lange betalingsfrister – og de mindre leverandører kan ofte ikke se andre muligheder end at acceptere dem – hvis de altså ønsker at beholde kunden,” siger Jakob Brandt.

Ved en lovændring, så betalingsfrister mellem virksomheder bliver på maksimalt 30 dage, kommer loven til at ligne de regler, der i dag gælder for offentlige kunder.

Vil du vide mere?
Læs mere på SMVdanmarks temaside: FAIR betalingsfrist


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
SMVdanmark

Islands Brygge 26 - 1.sal
2300 København S
Danmark
SMVdanmark

Send til en kollega

0.125